Populära kattnamn

Det finns alla möjliga kattnamn att välja bland och alla tänker olika inför sitt val. När du väl köpt dig en ny vän till familjen kan det vara svårt att komma fram till vad han eller hon ska heta. Ofta har katten ett namn från den uppfödare och stamtavla som den tillhör. Om det är ett namn som du tycker om är det inget fel i att behålla det. Om du däremot vill döpa din katt till ett nytt namn så kan du tänka på följande:

 • Det sägs att namn med s-ljud gör katter uppmärksamma på att du ropar efter dem.
 • Ett för långt namn brukar alltid förkortas till ett kortare smeknamn så välj ett namn som är lätt att ropa. 
 • Iaktta din katts beteende, är det något särkilt som du tycker framgår av hans eller hennes personlighet? I så fall kan det var en bra idé att döpa katten efter hans eller hennes personlighet. 
 • Har din katt ett speciellt utseende? Har den några fläckar eller liknande i pälsen? I så fall kan det vara kul att välja ett namn som passar kattens utseende. 
 • Men viktigast av allt, välj ett namn som du tycker om och som du tycker passar din nya vän!

Vi listar några av de populäraste kattnamnen för att ge dig inspiration inför ditt val. De är uppdelade mellan hona och hane men självklart är det upp till dig vad du döper din katt till oavsett kön. 

Hona

 1. Mimmi
 2. Smulan
 3. Maja
 4. Selma
 5. Doris
 6. Kattis 
 7. Elsa
 8. Smilla
 9. Lisa
 10. Sally
 11. Molly
 12. Bella
 13. Zelda
 14. Cissi
 15. Sessan
 16. Stella
 17. Luna
 18. Saga
 19. Siri
 20. Nala

Hane

 1. Sigge
 2. Max
 3. Nisse
 4. Simba
 5. Sixten
 6. Findus
 7. Bosse
 8. Tiger
 9. Morris
 10. Frasse
 11. Leo
 12. Tusse
 13. Felix
 14. Måns
 15. Elvis
 16. Charlie
 17. Nisse
 18. Sune
 19. Gustav
 20. Musse

Om du vill se vilka fler kattnamn som är populära brukar de större försäkringsbolagen lista de vanligaste namnen för registrerade katter. Se vår sida om kattförsäkring för mer information om bolagen.

Har du inte köpt en katt än och vill veta var du kan hitta en? Se vår sida om kattungar för mer information om vad det innebär att ha en katt och var du hittar kattungar till salu. 

Populära kattnamn
Stäng meny