Om bolaget

Svedea är ett försäkringsbolag som erbjuder prisvärda försäkringar för specifika specialområden och produkter. Bolagets målsättning är att vara experter inom de specialområdena som inkluderar exempelvis djurförsäkringar för hund och katt.

Hundförsäkring: Svedea

Svedea Hundförsäkring

Svedea erbjuder en av de billigaste försäkringslösningarna på marknaden och ger dig möjlighet att själv bestämma vilket innehåll du vill att försäkringen ska vara för att påverka vilket pris du betalar. Alla hundförsäkringar har samma omfattande grundinnehåll i form av en veterinärvårdsförsäkring oberoende av vilket pris du betalar. Du har även fri flytträtt vilket innebär att du kan byta och teckna försäkring hos bolaget även om din hund varit skadad eller sjuk utan att det påverkar försäkringsskyddet. Nedan har vi listat de olika försäkringar som bolaget erbjuder. 

Veterinärvårdsförsäkring

Veterinärvårdsförsäkringen är grunden i den försäkringslösning som Svedea erbjuder. Försäkringen täcker kostnader som kan uppstå om din hund blir sjuk eller skadad och måste uppsöka en veterinär oavsett ålder. Det finns dock vissa begränsningar om vad försäkringen täcker för vissa raser där vissa sjukdomar är vanliga. Du väljer själv hur omfattande försäkringsbeloppet ska vara 30 000, 60 000 eller 90 000 kronor. Beloppet sänks inte med hundens ålder utan är detsamma hela livet. Flera av de punkter som försäkringen innehåller kräver att hunden varit försäkrad sedan före fyra månaders ålder. Se kortfattad sammanfattning nedan om vad försäkringen innehåller. Se bolagets hemsida för fullständiga villkor. 

 • Tandvård om hunden i medicinskt syfte behöver korrigera sitt bett, har frakturer på mjölktänderna eller har kvarsittande mjölktänder.
 • Kostnad vid ett kejsarsnitt om tiken är äldre än 20 månader och inte blivit förlöst med kejsarsnitt tidigare.
 • Komplikationer vid följd av kastration.
 • Behandling av vissa ledsjukdomar och ledimplantat.
 • Plastikoperationer vid medicinskt betingad korrigering av slemhinnor och hud.
 • MR-, CT- och scintigrafiundersökningar.
 • Dolda felförsäkring om din hund varit försäkrad före fyra månaders ålder.
 • Medicinkostnader.
 • Avlivning och kremering ersättning upp till 2 000 kr förutsatt att veterinär rekommenderar.
 • FirstVet - fri tillgång till veterinärvårdsbesök hos den digitala veterinärtjänsten.
 • Fri flytträtt.
 • Självriskperiod 130 dagar.

Livförsäkring

En livförsäkring är ett extra skydd för dig som ägare och ger dig ersättning om din hund dör, springer bort, blir stulen eller måste avlivas till följd av skada eller sjukdom. Försäkringen kan tecknas för alla ID-märkta hundar och kräver att du redan har en veterinärvårdsförsäkring hos Svedea. Du väljer själv livförsäkringsbelopp men det ska spegla hundens inköpspris eller marknadsvärde. Ersättningen motsvarar oftast inköpspriset för din hund men kan även vara mer om din hund meriterats genom utställning eller tävling. En blandras eller oregistrerad hund utan meriter kan endast försäkras upp till 15 000 kronor. Beloppet sänks med 20 procent från det att hunden fyller 5, 7 och 9 år. Som tillval till livförsäkringen kan du välja till användbarhetsförsäkring och avelsförsäkring. 

 • Sjukdom eller skada - du kan få ersättning om din hund insjuknar svårt och veterinären rekommenderar avlivning. Du kan få ersättning om din hund dör till följd av sjukdom eller skada.
 • Ledsjukdomar - du kan få ersättning om din hund måste avlivas till följd av svåra ledsjukdomar.
 • Dolda fel - du kan få ersättning om din hund dör eller måste avlivas till följd av dolda fel.
 • Bortsprungen eller stulen hund - du kan få ersättning om din hund springer bort eller blir stulen.

Jakthundsförsäkring

Svedea har en skräddarsydd försäkring för dig som använder din hund i jakt. Försäkringen kan tecknas av dig som har ett statligt jaktkort och äger en jaktrashund eller rashund som är avsedd för jakt. Hunden ska vara från 6 veckor till 8 år gammal och användas i jakt eller tränas för jakt för att du ska kunna teckna en jakthundsförsäkring. Som tillägg till försäkringen kan du teckna användbarhetsförsäkring och livförsäkring för ytterligare skydd. Se nedan för en kortfattad sammanfattning av vad försäkringen innehåller. För fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

 • Veterinärvårdsförsäkring - ersättning upp till 60 000 kronor per år. Du kan få ersättning för vanliga sjukdomar och olyckor och receptbelagd medicin.
 • Rehabilitering - kostnader för rehabilitering upp till 6 000 kronor per år.
 • Röntgenundersökningar - CT- och MR-undesökningar upp till 5 000 kronor.
 • Ingen självrisk vid vildsvinsskada.
 • FirstVet - fri tillgång till veterinärvårdsbesök hos den digitala veterinärtjänsten.
 • Fri flytträtt.
Svedea: Golden retriever

Tilläggsförsäkringar

Bolaget erbjuder flera olika typer av tilläggsförsäkringar som du kan komplettera din veterinärvårdsförsäkring med. Det kan vara klokt att teckna ett tillägg om du använder din hund i avel till exempel. Vi har sammanfattat de tillägg som Svedea erbjuder nedan. För fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Rehabiliteringsförsäkring

Svedea erbjuder två olika rehabiliteringsförsäkringar som är olika omfattande. Det finns en vanlig rehabiliteringsförsäkring som täcker rehabilitering upp till 6 000 kronor per år. Ersättningen täcker rehabilitering för ledsjukdom, ledskada, frakturer, diskbråck eller för sen- eller muskelskada. Det kan innebära aktiviteter som massage, stretching, simning och vibrationsplatta. Det finns även en försäkring för Rehabilitering XL som täcker kostnader för rehabilitering upp till 12 000 kronor per år. Försäkringen ersätter då även akupunktur, laserbehandling och elektroterapi. 

Reseförsäkring

Svedea erbjuder även ett tillägg för reseförsäkring. Tillägget kräver att du har en veterinärvårdsförsäkring hos bolaget. Försäkringen innebär att du kan få ersättning om du tvingar omboka eller ställa in en resa till följd av att din hund blir livshotande sjuk. Den täcker även kostnader för vård om din hund drabbas av en exotisk sjukdom utomlands. Se nedan för kortfattat innehåll av tillägget. För mer information och fullständiga villkor se bolaget hemsida. 

 • Avbokningskostnader - du kan ersättas upp till 75% av dina avbokningskostnader om du tvingas stanna hemma till följd av att din hund är livshotande sjuk eller skadad.
 • Förlängd vistelse - du kan få ersättning om du måste förlänga din privata resa till följd av rekommendationer från den behandlande veterinären om att hunden inte får flyttas.
 • Avbruten resa - du kan få ersättning för ombokningskostnader upp till 75% om du tvingas avbryta din resa till följd av att din hund är livshotande sjuk eller skadad.
 • Exotisk sjukdom - den gäller undersökning, vård och behandling av exotiska sjukdomar som hunden drabbats av under en resa.
 • Hundpass - om hundens pass blir stulet eller förstört kan du få ersättning upp till 75% av kostnaden upp till 500 kr.

Avelsförsäkring

Svedea erbjuder ett tillägg för livförsäkringen gällande avel. Försäkringen kan tecknas för de hundar som används i avel och innebär att du kan får ersättning i samband med fertilitetsutredningar eller vård av svaga valpar. Du kan även får ersättning om hundens avelsförmåga och avelsduglighet går förlorad och hunden inte längre kan användas i avel. Dolda felförsäkring ingår även för de kullar som du föder upp. 

Användbarhetsförsäkring

Svedea erbjuder ett tillägg till livförsäkring för hundar som utför någon form av arbete eller uppgift för sin ägare, till exempel en jakthund. Användbarhetsförsäkringen ger ersättning om hunden inte längre kan sköta sitt jobb. Det innebär förenklat att livförsäkringen faller ut i förtid. 

Rabatter hos Svedea

Det finns flera sätt att spara pengar och få en billigare hundförsäkring. Svedea har rabatter för hundförsäkringar på sin hemsida som de uppdaterar regelbundet. Vi har redogjort för dem nedan. 

 • Juniorrabatt - 20% första året om du tecknar din försäkring innan hunden är 16 månader.
 • Uppfödarrabatt - uppfödare får 30% rabatt från första hunden.
 • Samlingsrabatt - 3 hundar 10%, 4-7 hundar 15% och 8 hundar eller fler 20%.
 • Kastrationsrabatt - 10 % vid normalkastration.
 • Veterinär eller djursjukvårdspersonal - 20% om du jobbar som något av det.

För fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida här. 

Andra hundförsäkringar

För mer information om vad andra försäkringsbolag erbjuder se vår sida och jämförelse av hundförsäkringar.