Hundvalpar

Hundvalpar till salu

Köpahund.se som Svenska kennelklubben (SKK) ligger bakom har en annonssida för hundvalpar till salu som är pålitlig och seriös. De listar endast säljer rashundar och har närmare 300 raser på sin hemsida. Klicka nedan för att komma till annonser på hundvalpar till salu.

Både rashundar och blandraser går att hitta på annonssidor som vovve.net och andra annonssidor som till exempel Blocket och Citiboard.

Det finns även organisationer som lägger upp hundar för omplacering. Hundstallet är en sådan organisation.

Det finns även rasklubbar och kennelorganisationer som lägger upp hundar till salu. Vi listar de vanligaste hundraserna där du kan hitta information om en kennelorganisation som lägger upp just den ras som du är intresserad av. Både köpahund.se och vovve.net samlar kennlar eller hunduppfödare av olika raser på sina sidor. 

Sidinnehåll

Att tänka på innan du köper en hundvalp

En hundvalp kräver mycket tid och plats i ditt liv. Det är därför viktigt att tänka igenom beslutet innan du köper en hund. Hundar är intelligenta och sociala djur som förtjänar ett liv fullt av kärlek, bra mat och fysisk aktivitet. Du bör tänka igenom ditt beslut noga och basera det på både din nuvarande och framtida livs- och ekonomiska situation. En hund kan leva väldigt länge och kommer att vara en del av din familj under en lång tid.

Det viktigaste av allt är tiden. En valp kräver uppmärksamhet nästan dygnet runt den första tiden och ska inte lämnas ensam förrän den känner sig trygg i hemmet. En vuxen hund ska inte lämnas ensam i mer än 5 timmar om dagen. Det innebär att det krävs att någon kan rasta den och umgås med den under dagen om du har ett heltidsjobb. Om du inte känner dig redo för den investering som en hundvalp kräver är det bättre att vänta med ditt köp.

hunvalpar söt liten brun valp

Att tänka på vid köp av en hundvalp

Vad kostar en hundvalp?

Priset för en hundvalp är från ca 6 000-30 000 kronor. Priset varierar beroende på om det är en rashund, vilken ras det är samt vad den är avsedd att användas för som avel, utställning eller jakt. En hund som inte är renrasig ska vara billigare än en rashund. 

hundvalpar rottweiler

Att tänka på när du har en hundvalp

När du köpt en hundvalp finns det flera kostnader som du behöver ta med i beräkningen för att underhålla hunden. Det är förutom mat, vård, försäkring och skötsel av hunden även tillbehör som koppel och leksaker. Det kan även tillkomma kostnader för exempelvis hunddagis om du inte har möjlighet att umgås med hunden hela dagen. Även valpkurser som rekommenderas för alla valpar är en tillkommande kostnad.

Vad kostar det att ha en hund?

SKK har listat de viktigaste kostnader för en hund årligen på deras hemsida, se här. Kostnaderna kan som sagt variera beroende på ras och storlek på hunden men det är en bra utgångspunkt som du kan ha i åtanke. Kostnaderna ska täcka hundfoder, vaccination, försäkring, vård och tillbehör. 

Vad äter en hund?

En hund äter hundfoder. Kostnaden för hundfoder kan variera beroende ras, ålder och hundens preferenser. Kostnaden beror även på var du köper hundfoder, i vilka mängder och vilket märke. Priset för hundfoder uppskattas till ca 1000 kronor per månad. Se vår sida om hundmat för mer information om vad en hund behöver. 

Vad kostar en hundförsäkring?

En hundvalp är ofta försäkrad för dolda fel av uppfödaren som gäller i ca 3 år. En hund behöver dock ha en hundförsäkring som täcker för eventuella besök hos veterinären till följd av olyckor eller sjukdomar. En hundförsäkring kostar ca 1000-3000 kronor årligen. Se vår sida om hundförsäkringar för mer information. 

Vad behöver en hund?

Det tillkommer en del kostnader gällande tillbehör för hundar för att de ska kunna aktiveras och trivas. Till exempel behöver en hund koppel, hundleksaker, halsband och matskålar. Tillbehören kan variera beroende på ras. Se vår sida om hundtillbehör för mer information om vad en hund behöver.