Hundförsäkring

Bästa hundförsäkringen

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du köpt din hundvalp och nya familjemedlem är att skaffa en hundförsäkring. En hundförsäkring innebär en trygghet för dig och din hund och gör att ni undviker plötsliga kostnader och onödig stress om din hund råkar ut för en olycka eller sjukdom. Det finns en mängd olika hundförsäkringar på den svenska marknaden. Det kan därför vara svårt och tidskrävande att välja rätt och den bästa hundförsäkringen för just din hund. Vi har samlat tips och information som du bör tänka på inför ditt val på den här sidan. 

För att underlätta ditt val av hundförsäkring finns det flera olika hemsidor som jämför hundförsäkringar och gör det tidskrävande jobbet åt dig. För att hitta den bästa hundförsäkringen för dig och din hund rekommenderar vi Jämförhundförsäkring.se som har en komplett jämförelse av alla hundförsäkringar och har utsett den bästa hundförsäkringen.  

Sidinnehåll

Hundförsäkring: Valp

Vad är en hundförsäkring?

Att teckna en hundförsäkring bör vara lika självklart som att teckna en hemförsäkring, olycksfallsförsäkring eller bilförsäkring. En hundförsäkring är en trygghet för både dig och din hund. Även om hundar är aktiva djur som klarar av väldigt mycket kan de råka ut för en plötslig olycka eller sjukdom.

Om du då har en hundförsäkring slipper du dyra akuta kostnader för veterinärbesök och onödig stress kopplat till de akuta kostnaderna. Det finns flera olika typer av hundförsäkringar beroende på hur omfattande du vill att skyddet ska vara. Det finns även olika typer av tillägg som du kan lägga till beroende på vad du använder din hund till. 

Varför ska man ha en hundförsäkring?

En hundförsäkring är en trygghet för dig och din familjemedlem. Det är en försäkring som hjälper dig att undvika plötsliga kostnader och underlättar i ditt val att söka vård för din hund om den skadas eller är sjuk. Hundar är aktiva djur som älskar att röra sig utomhus och en olycka kan ske närsomhelst.

Sjukdomar är svårare att förutspå och kan komma plötsligt, speciellt för en äldre hund. Det är då tryggt att du med en hundförsäkring enkelt och snabbt kan uppsöka vård för din hund.   

Vilken är den bästa hundförsäkringen?

Det att viktigt att du vid val av den bästa hundförsäkringen för just din hund utgår ifrån era behov. Kostnaden ska inte vara det primära utan utgå främst ifrån vad du använder din hund till och er framtid tillsammans. Det finns olika typer av hundförsäkringar beroende på vad du planerar att använda din hund till. Det är därför viktigt att du har det i åtanke vid val av hundförsäkringen. Till exempel finns det specialanpassade hundförsäkringar för jakthundar och avelshundar. 

Vad kostar en hundförsäkring?

En hundförsäkring kostar från ca 2 000 kronor per år och uppåt. Priset varierar beroende på hur omfattande skyddet är, hundens ålder, om det är en rashund och vad hunden används till. Premien är ofta lägre för en hundvalp och när hunden blir äldre tillkommer i många fall ett seniortillägg. Försäkringsbolagen erbjuder även olika rabatter på försäkringar som inte sällan är kopplade till hundens ålder. Se respektive försäkringsbolags hemsida för fullständig information om priser och vilka rabatter de erbjuder. 

Mer om hundar

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »