Kattförsäkring

Bästa kattförsäkringen

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du har köpt en kattunge är att teckna en kattförsäkring för din katt. En kattförsäkring innebär en trygghet för dig och din katt om det värsta tänkbara skulle hända och din katt skulle bli sjuk eller skada sig. Det finns en mängd olika typer av kattförsäkringar och viktiga saker att tänka på inför ditt val. Vi har därför samlat information som du bör tänka på inför ditt val på den här sidan. 

Att välja rätt och hitta den bästa kattförsäkringen kan vara både svårt och tidskrävande. För att underlätta ditt val finns det flera olika hemsidor som redan har gjort det tidskrävande jobbet och jämför kattförsäkringar åt dig. För att hitta den bästa kattförsäkringen för dig och din katt rekommenderar vi Jämförkattförsäkring.se som har en komplett jämförelse av alla kattförsäkringar och har utsett bästa kattförsäkring.

Sidinnehåll

Kattförsäkring: Randig försäkrad katt.

Vad är en kattförsäkring?

En kattförsäkring fungerar som en säkerhet för dig och din katt om din katt skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka. Genom att teckna en kattförsäkring slipper dyra plötsliga kostnader för veterinärbesök eller liknande och betalar endast en liten del av kostnaden. Det finns flera olika typer av kattförsäkringar beroende på hur mycket av kattens plötsliga kostnader som du vill täcka. På den här sidan har vi listat några vanliga frågorna gällande kattförsäkringar.

Varför ska man ha en kattförsäkring?

Det är viktigt att du har en kattförsäkring för att skapa trygghet för dig och din katt genom att undvika plötsliga höga kostnader. Det är viktigt att du har en kattförsäkring oavsett om du har en innekatt eller utekatt.

En innekatt kan också råka ut för en olycka och det då viktigt att katten har en försäkring för att täcka de kostnaderna som ett besök hos veterinären innebär. Annars kan det bli en dyr historia. Det finns även problem och sjukdomar som kan drabba din katt. En äldre katt får exempelvis ofta problem med urinvägarna.

Vilken är den bästa kattförsäkringen?

Att hitta den bästa kattförsäkringen för just din katt kräver en genomgång av de försäkringar som finns på marknaden och vad de erbjuder. Den bästa kattförsäkringen för din katt beror på hur omfattande försäkring du behöver och vad du ska använda din katt till. Det är därför viktigt att se över både dina och din katts nuvarande och framtida behov. Flera försäkringsbolag erbjuder flexibla försäkringslösningar där du oftast kan lägga till försäkringar till din basförsäkring för ytterligare skydd.

Vad kostar en kattförsäkring?

Priset på en kattförsäkring är från ca 1 000 kronor per år och uppåt. Priset varierar beroende på hur omfattande du vill att din kattförsäkring ska vara med bland annat olika tillägg. Det kan även bero på vilken kattras du har, vilken ålder din katt har samt vilket kön din katt har.

Priset är oftast lite lägre dins katts första år och när din katt blir äldre tillkommer ibland ett seniortillägg. Du kan i många fall tjäna en slant på att ha koll på vilka rabatter försäkringsbolagen erbjuder. För mer information om priser och aktuella rabatter se försäkringsbolagens hemsidor.

Mer om katter

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »