Om FirstVet

FirstVet är den första digitala veterinären där du som djurägare tillsammans med ditt djur i hemmets trygga miljö kan få svar på mindre allvarliga åkommor som ditt djur har råkat ut för. Sidan går att nå både via en app i mobilen och via hemsidan. Det fungerar som de allt vanligare tekniska lösningar för läkarbesök där du snabbt kan ställa frågor om mindre allvarliga åkommor och få ett snabbt svar från en läkare digitalt. FirstVet kan ge råd och behandling till alla husdjur samt hästar. Sidan har öppet alla dagar från 07-24 och det är lätt att se när tider finns lediga. 

Så fungerar veterinär i mobilen

FirstVet går att få både som veterinär i mobilen genom att ladda ner appen eller som ett inlogg direkt på hemsidan. När du väl är inloggad kan du boka videosamtal direkt med en legitimerad veterinär som ger dig råd och behandling för ditt husdjurs sjukdom eller skada. Många diagnoser går att ställa över ett videosamtal och gör att du slipper åka till veterinären. Till exempel kan du få hjälp av FirstVet om ditt husdjur har kräkningar, diarré, öronproblem, klåda, hosta, nysningar eller olyckshändelse. Det är ofta betryggande för ditt husdjur att slippa stressen och resan till veterinären i onödan. Om ditt husdjur är allvarligt sjukt eller skadat rekommenderas dock alltid att du åker till djurakuten. 

För att komma åt tjänsten i din mobil krävs det att du laddar ner appen från AppStore eller GooglePlay. FirstVet är enkelt att använda och består av fyra enkla steg:  

  • Logga in - skaffa ett inlogg på hemsidan eller i appen med mobilt bank-ID.
  • Beskriv husdjurets symtom - beskriv ditt husdjurs sjukdom eller besvär och välj en tid som passar dig för rådgivning och videosamtal. Du kan även komplettera ditt ärende med bilder på husdjuret inför samtalet.
  • Videosamtal med veterinär - när det är dags för din bokade tid öppnar du appen eller loggar in på hemsidan för att ha samtalet med veterinären. Det fungerar som ett vanligt veterinärbesök förutom att du har det över en dator, mobil eller surfplatta.
  • Diagnos och remiss - Veterinären ger dig diagnos, råd och behandlingsförslag direkt i samtalet och skickar de anteckningar som gjorts under samtalet direkt till dig efter mötet. Vid behov skickar veterinären en remiss vidare så ditt husdjur får rätt behandling.

Likt ett vanligt fysiskt veterinärbesök skrivs journalanteckningar och om det behövs en remiss. FirstVet följer Jordbruksverkets föreskrifter (SJVFS 2015:32) om läkemedel och läkemedelsanvändning. Se mer på deras hemsida här för att se vad det innebär. 

FirstVet katter

Pris FirstVet

Pris för ett besök hos FirstVet är 320 kr under vardagar mellan 07-18. Övrig tid mellan kl 18-24 kostar besöket 550 kr.  

Om du har försäkrat din katt har du oftast flera kostnadsfria besök via din djurförsäkring. För mer information om vad som gäller hos de olika försäkringsbolagen se vår sida om Kattförsäkring eller försäkringsbolagens egna sidor och villkor. 

Rabatt FirstVet

Bolaget har flera erbjudanden genom samarbetspartners och på sin hemsida. Som ny användare får alla till exempel första besöket gratis. Flera försäkringsbolag har samarbeten med FirstVet vilket innebär att det ger dig som försäkringstagare flera fria besök hos den digitala veterinären. Agria, Svedea, Folksam och Sveland är bara några försäkringsbolag som erbjuder fria samtal till FirstVet. FirstVet har även andra samarbetspartners där du som medlem kan få rabatter och erbjudande. För mer information om aktuella rabatter och erbjudanden, håll utkik på hemsidan och hos ditt försäkringsbolag. 

Stäng meny