Om bolaget

Agria är ett helägt dottesbolag till Länsförsäkringar och är störst i Sverige på djurförsäkringar. Bolaget erbjuder flexibla försäkringslösningar där du själv bestämmer omfattning. Agria finns i Norden, Frankrike och Storbritannien. Den svenska verksamheten erbjuder försäkringar för sällskapsdjur som hund och katt samt häst och lantbruk. 

Agria logo

Hundförsäkring

Bolaget erbjuder ett omfattande urval av olika hundförsäkringar där du själv bestämmer vilken nivå du vill försäkra din hund på. De har även flera olika tillägg och specialiserade hundförsäkringar som för jakthundar eller uppfödare. Vi har sammanfattat försäkringarna som Agria erbjuder för hundar nedan. För mer information och fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Hundrasförsäkring

Agria Hundrasförsäkring ersätter den tidigare Agria Veterinärvård som bolaget erbjudit. Försäkringen erbjuder ersättning för veterinärbesök, viss ersättning för medicin och rehab för din hund. Hundrasförsäkringen har högst ersättningsbelopp på marknaden och går att teckna för alla hundar oavsett ålder. Alla hundar oavsett ras bör vara försäkrade med en veterinärvårdförsäkring för att undvika plötsliga kostnader om hunden råkar ut för en olycka eller sjukdom. Agria erbjuder försäkringen skräddarsydd beroende på ras och även för blandraser. Se nedan för en kortfattad sammanställning av innehållet. 

 • Veterinärvård - högst ersättning på marknaden. Välj mellan 60 000 och 120 000 kronor per år.
 • Medicin och rehab - ersättning upp till 6 000 eller 10 000 kr beroende på ras.
 • Fria samtal till FirstVet
 • Självriskperiod 135 dagar. Fast och rörlig.
 • Dolt fel

Agria Mini

Agria Mini är en begränsad försäkringslösning för dig som vill hålla nere kostnaderna med en enklare hundförsäkring. Försäkringen är billig och täcker endast veterinärvård upp till ett bestämt belopp samt vissa medicinkostnader. Den erbjuder även fria samtal till den digitala veterinären FirstVet. Försäkringen kan kompletteras med en livförsäkring eller trygghetsförsäkring. Se nedan för kortfattad information om vad försäkringen innehåller. 

 • Veterinärvård - upp till 30 000 kronor per år.
 • Delvis ersättning för medicin.
 • Fria samtal till FirstVet
 • Självriskperiod 135 dagar. Fast och rörlig.
 • Dolt fel

Olycksfallsförsäkring

Bolaget erbjuder en olycksfallsförsäkring för dig som vill hålla nere kostnaderna. Olycksfallsförsäkringen finns både för veterinärvård och livförsäkring. Veterinärvårdsförsäkringen ersätter kroppskada av plötslig yttre händelse, ersättning om din hund svalt ett främmande föremål och om din hund drabbas av akut förgiftning. Livförsäkringen kan ge dig ersättning om din hund dör till följd av kroppskada av plötslig yttre händelse, om den svalt ett främmande föremål eller drabbats av akut förgiftning. Den täcker även om hunden springer bort eller blir stulen. För mer information om försäkringen och fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Jakthundsförsäkring

Jakthundsförsäkringen är skräddarsydd för dig som har en jakthund. Försäkringen ger ersättning om hunden drabbas av magomvridning eller lungödem samt om hunden blir skadad. Försäkringen innehåller även en livförsäkring som ersätter upp till 15 000 kronor. Även medicin och rehabilitering ingår. Försäkringen kan tecknas för alla jakthundsraser och även blandraser av dessa. Vi har kortfattat sammanfattat försäkringen nedan. För mer information och fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

 • Veterinärvård - ersättning upp till 60 000 kronor per år.
 • Medicin och rehab - ersättning upp till 6 000 kronor per år.
 • Fria samtal till FirstVet
 • Självriskperiod 135 dagar. Fast och rörlig.
 • Livförsäkring med ersättning upp till 15 000 kronor.

Agria erbjuder även en Jaktlagsförsäkring som är en olycksfallsförsäkring som du som jaktledare kan teckna för hela jaktlaget. Då ingår även veterinärvård för jakthundar upp till 50 000 kronor och livförsäkring upp till 15 000 kronor för jakthundarna. För mer information och fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Livförsäkring

Det går bra att komplettera någon av veterinärvårdsförsäkringarna med en livförsäkring som är en extra trygghet för dig som ägare. Livförsäkringen ersätter marknadsvärdet för din hund om den skulle springa bort, bli stulen, dö eller tvingas avlivas till följd av skada eller sjukdom. För mer information se bolagets hemsida. 

Agria hundförsäkring

Tilläggsförsäkringar

Bolaget erbjuder flera tilläggsförsäkingar som hjälper dig att öka ditt skydd ytterligare. De tillägg som bolaget erbjuder är tillägg för medicin, rehabilitering, trygghet, avel och användbarhet. För mer information om respektive tillägg samt fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Försäkring för hunduppfödare

Agria erbjuder flera olika typer av försäkringar som är skräddarsydda för dig som är hunduppfödare och har en kennel. Uppfödarförsäkring är Agrias försäkring för dig som föder upp registrerade hundvalpar. Dolda felförsäkring kan tecknas av dig som är uppfödare som en garanti på att köpare av din hundvalp får ersättning om din hundvalp drabbas av ett dolt fel de första tre åren. Ansvar och rättsskydd är ytterligare en försäkring som du som uppfödare kan teckna som ett extra skydd om något problem skulle uppstå i ansvar. Valpkullsförsäkring kan tecknas av dig som har oregistrerade valpar. Flockförsäkring är även en försäkring som kan vara klok att teckna om du har fler än fyra hundar då du håller ner kostnaderna. 

Rabatter hos Agria hundförsäkring

Agria erbjuder flera rabatter på sin hemsida. Det kan vara bra att gå in på sidan regelbundet för att hålla dig uppdaterad om hur du får en så billig hundförsäkring som möjligt. Nedan listar vi några av de aktuella rabatterna. 

 • Hundvalpsrabatt - 30% billigare försäkring första året.
 • Webbrabatt - 10% billigare försäkring första året vid teckning online.
 • Medlemsrabatt - medlemmar i SKK får 15% rabatt. Medlemmar i Svenska Jägareförbundet, Svenska Brukshundsklubben och Sveriges hundungdom får 10% rabatt.
 • Uppfödarrabatt - teckna ett uppfödaravtal och få rabatt från första hunden på avtalet.
 • Samlingsrabatt - om du har minst tre katter försäkrade.
 • Assistanshund - 50% rabatt på din försäkring för arbetande assistanshundar.

För mer information om vilka rabatter och hundförsäkringar som Agria erbjuder se deras hemsida här. 

Andra hundförsäkringar

För mer information om vilka andra hundförsäkringar som finns, se vår jämförelse av hundförsäkringar.