GPS-halsband katt
GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du
FirstVet är den första digitala veterinären där du som djurägare tillsammans med ditt djur i hemmets trygga miljö kan få svar på mindre allvarliga åkommor som ditt djur har råkat ut för. Hemsidan går att nå både via en app i mobilen och via desktop.
Den digitala veterinären fungerar som de allt vanligare tekniska lösningar för läkarbesök där du snabbt kan ställa frågor om mindre allvarliga åkommor och få ett snabbt svar från en läkare digitalt. FirstVet kan ge råd och behandling till alla husdjur samt hästar. Den digitala veterinären har öppet alla dagar från 07-24 och det är lätt att se när tider finns lediga.
FirstVet går att få både som veterinär i mobilen genom att ladda ner appen eller som ett inlogg direkt på hemsidan. När du väl är inloggad kan du boka videosamtal direkt med en legitimerad veterinär som ger dig råd och behandling för ditt husdjurs sjukdom eller skada.
Många diagnoser går att ställa över ett videosamtal och gör att du slipper åka till veterinären. Till exempel kan du få hjälp av FirstVet om ditt husdjur har kräkningar, diarré, öronproblem, klåda, hosta, nysningar eller olyckshändelse. Det är ofta betryggande för ditt husdjur att slippa stressen och resan till veterinären i onödan. Om ditt husdjur är allvarligt sjukt eller skadat rekommenderas dock alltid att du åker till djurakuten.
För att komma åt tjänsten i din mobil krävs det att du laddar ner appen från AppStore eller GooglePlay. FirstVet är enkelt att använda och består av fyra enkla steg:
Likt ett vanligt fysiskt veterinärbesök skrivs journalanteckningar och om det behövs en remiss. FirstVet följer Jordbruksverkets föreskrifter (SJVFS 2015:32) om läkemedel och läkemedelsanvändning. Se mer på deras hemsida här för att se vad det innebär.
Priset för ett besök hos FirstVet är 350 kronor under vardagar mellan 07-18. Övrig tid mellan kl 18-24 kostar besöket 590 kronor.
Om du har försäkrat din katt eller hund har du oftast flera kostnadsfria besök via din kattförsäkring eller hundförsäkring. För mer information om vad som gäller hos de olika försäkringsbolagen se våra sidor om Kattförsäkring och Hundförsäkring eller försäkringsbolagens egna hemsidor för fullständiga villkor.
Bolaget har flera erbjudanden genom samarbetspartners och på sin hemsida. Som ny användare får alla till exempel första besöket gratis. Flera försäkringsbolag har samarbeten med FirstVet vilket innebär att det ger dig som försäkringstagare flera fria besök hos den digitala veterinären.
Many Pets, Moderna, Svedea och ICA är bara några försäkringsbolag som erbjuder fria samtal till FirstVet. FirstVet har även andra samarbetspartners där du som medlem kan få rabatter och erbjudande. För mer information om aktuella rabatter och erbjudanden, håll utkik på hemsidan och hos ditt försäkringsbolag.
Det finns flera sjukdomar som är vanligare än andra hos katter och kattungar. Flera sjukdomar som är livshotande ska kattungen vaccinera sig mot i tidig ålder för att undvika onödigt lidande och spridning av sjukdomen. För mer information om vad en kattunge ska vaccinera sig mot se vår sida om vaccinera kattunge.
Det finns dock flera sjukdomar som kan drabba din katt eller kattunge och som är mer vanliga än andra. Beroende på hur omfattande och livshotande sjukdomen är kan det räcka med att du får hjälp av den digitala veterinärtjänsten FirstVet. Sjukdomarna är vanligast att drabba din katt på äldre dagar vilket innebär från ca 10 års ålder. Det är då extra viktigt att notera om din katt har ett avvikande beteende såsom att katten håller sig undan och vill vara för sig själv vilket katter oftast gör när de mår dåligt.
Nedan listar vi några av de vanligaste åkommorna hos äldre katter enligt försäkringsbolaget Agria tillsammans med symtom och vanlig behandling för sjukdomarna. Om din katt är sjuk rekommenderas dock alltid ett veterinärbesök för att säkerställa diagnosen.
Katten får som symtom ökad hunger och törst men tappar vikt trots att den äter och dricker mycket. Andra symtom till följd av sjukdomen är diarré och kräkningar. Som behandling krävs medicin i tablettform som ordineras av en veterinär. Katten kan också behandlas genom operation eller radiojodterapi.
Symtom för den här sjukdomen är att katten inte alls vill äta och tappar matlusten vilket leder till att den tappar vikt. Orsaken till att katten tappar matlusten varierar men beror oftast på en underliggande sjukdom som till exempel tumör, njursjukdom eller tandproblem. Ett besök hos en veterinär krävs därför för att säkerställa orsaken till beteende och hur den ska behandlas.
Symtomen för njursjukdom inkluderar oftast att katten dricker mer och som följd urinerar mer. Andra symtom som kan drabba katten är minskad matlust och kräkningar vilket resulterar i avmagring. Besök veterinär för att säkerställa diagnosen och få rätt behandling. Veterinärer säljer till exempel ett speciellt foder som är skonsamt för njurarna för att lindra symtomen men ytterligare behandling kan behövas beroende på omfattning.
Symtomen visar just att din katt får kräkningar och diarré kombinerat med dålig aptit. Orsakerna kan variera och för att få klartecken för vilken diagnos och behandling som din katt behöver rekommenderas alltid ett besök hos en veterinär. Orsakerna kan till exempel vara problem med njurar, sjukdom i magtarm, problem med lever eller bukspottkörtel. Behandlingen beror på orsaken till sjukdomen och ordineras av en veterinär.
Diabetes är vanligt hos främst överviktiga hankatter. Symtom för diabetes visar sig oftast genom ökad urinering och törst. Till en början har katten en ökad matlust som sedan avtar vilket leder till att katten tappar vikt successivt. För behandling krävs ett besök hos en veterinär som kan ordinera insulin, medicinskt foder och mer regelbundna matvanor. Behandlingen kan dock skilja sig beroende på katt.
Det finns fler sjukdomar som din hund eller hundvalp kan drabbas av. Flera av de livshotade sjukdomarna kan du vaccinera din hundvalp mot. Du kan även vaccinera din hundvalp mot andra vanliga åkommor som kennelhosta. För mer information om vilka sjukdomar din hundvalp knn vaccineras mot se vår sida om vaccinera hundvalp.
Beroende på hur omfattande sjukdomen är kan ett besök och ordinerad medicin hos en veterinär eller hos den digitala veterinären FirstVet räcka. Om din hunds status är livshotande ska du alltid åka in till djurakuten. Flera sjukdomar blir vanligare när din hund blir äldre och det är därför extra viktigt att du uppmärksammar ovanligt beteende för att upptäcka sjukdomen i tid.
Nedan listar vi några av de vanligast sjukdomarna hos hundar enligt försäkringsbolaget Agria tillsammans med symtom och vanlig behandling för sjukdomarna. Om din hund är sjuk rekommenderas dock alltid ett veterinärbesök för att säkerställa rätt diagnos och behandling.
Det vanligaste om hundar blir sjuka även är något som de får i sig och blir förgiftad av. Vanliga ämnen som en hund kan ha fått i sig som kan leda till förgiftning är bland annat blågröna alger, choklad, deg, ekollon, glykol, kakao, lök, nötter, råttgift, salt och russin. Om du misstänker att din hund fått i sig ett ämne som kan leda till förgiftning försök få reda vilket ämne det är och hur mycket hunden fått i sig. Kontakta alltid FirstVet eller en annan veterinär för att rådgöra hur akut situationen är. Om du märker att din hund mår dåligt och tillståndet är livshotande ska du åka in till djurakuten för behandling direkt.
Om din hund har diarré eller kräkningar beror det oftast på något som den har fått i sig. Symtomen ska då gå över inom ett par dagar men om det inte blir bättre är det bra att uppsöka en veterinär då sjukdomen kan ha en underliggande orsak som till exempel tumör, magsår, parasiter, virus eller bukspottkörtelinflammation.
Vanliga symtom för noskvalster är nysningar, sämre luktsinne och fnysningar hos din hund. Kvalster är ofarliga parasiter som som lever i hundens nos och bihålar. Det kan dock vara besvärligt om din hund lider av symtomen. Om en veterinär bedömer att din hund har noskvalster kan rekommenderad behandling innehålla ett antiparasitiärt preparat. Behandlingen kan dock skilja sig från hund och omfattning därför är det alltid bra att besöka en veterinär för behandling av just din hund.
Livmoderinflammation är en av de vanligaste sjukdomarna hos tikar och en av de vanligaste anledningarna till en bukoperation. I genomsnitt drabbas var fjärde tik av sjukdomen innan de fyllt 10 år. Vanliga symtom är variga och brunröda illaluktande flytningar från slidmynningen, feber, ökad hjärtslag och andning, ökad törst, sänkt tillstånd, smärta i buken, minskad aptit, ökad urinering, kräkningar eller diarré. För behandling och säkerställande av diagnos krävs ett besök hos en veterinär.
Symtomen för urinvägsinfektion är oftast att hunden urinerar oftare och urinet har oftast en rödare färg. Hunden kan även visa att den har smärta när den kissar. Urinvägsinfektion orsakas oftast av bakterien från tarmen som kommer upp i urinblåsan. Hos veterinären görs urinprov för att säkerställa diagnosen och påbörja behandling. Som ägare kan du minska risken för urinvägsinfektion genom att rasta hunden ofta och ge den tillgång till mycket vatten.
GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du
Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta
Hundar kan uppleva känslor likt många andra däggdjur. Många hundar har unika personligheter som karakteriserar just för dem. Det finns flera studier som visar på