Tips inför resa med katt

Ska du ut och resa med din katt i påsk? Se våra tips på hur du kan göra resan lättare för din katt och undvika stress kopplad till resor.

Två små kattungar som reser

Nu när påskledigheten är här är det många som ger sig ut på ut på landet eller hälsar på familjen. Då tar man ofta med sig sin lilla familjemedlem på resan. Att resa med en katt kan vara en utmaning då de flesta katter föredrar sina vanliga rutiner och omgivningar. Ofta tycker katten om när man är framme på själva resemålet då han genast känner igen sig men bilfärden dit kan innebära en ledsen katt. Vi har listat 5 tips för att underlätta din resa med katt: 

  1. Ta ut transportburen och kattväskan i god tid så katten är mentalt förberedd på att ni ska åka. Låt katten undersöka buren och lägg en filt som han känner igen inne i buren. Strax innan resan kan du även spreja buren med något lugnande som till exempel Feliway. 
  2. För att vänja katten vid att resa och förebygga åksjuka kan det vara bra att börja med kortare åkturer för att sedan gradvis förlänga resorna. Låt aldrig katten äta precis innan ni ska åka för att undvika åksjuka. 
  3. Packa alla de tillbehör som du kan tänkas behöva under resan från hemmet så katten känner igen sig. Det gäller koppel, kattlådor för engångsbruk och flaskor med välkänt vatten från huset. Ta regelbundna pauser så att katten kan dricka och gå på lådan. 
  4. Var uppmärksam på kattens reaktioner. Ha inte för hög volym på radion och ha en bekväm temperatur i bilen. Lämna inte katten ensam i mer än några få minuter i taget. 
  5. Se till att katten har sin id-bricka ordentligt fäst vid halsbandet. 

Fler blogginlägg

kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »