Tips innan du skaffar husdjur

Det är viktigt att se över din livssituation inför ett köp av katt eller hund. Vi har samlat fler viktigt tips att tänka på inför ditt köp nedan.

hund och katt

Nu när vi går mot ljusare och varmare tider kan det vara extra lockande att skaffa en hund eller katt. Det är dock alltid viktigt att se över sin livssituation innan du skaffar ett husdjur. Många glömmer att vissa hund- och kattraser kan bli upp till 15-20 år. De kräver omtanke och kärlek under hela sin livstid. Det är därför viktigt att du innan du köper en hund eller katt ser över både din nuvarande situation och din framtida. 

Ett husdjur kräver inte bara goda ekonomisk förutsättningar utan även sällskap och tillsyn. Hundar får exempelvis inte vara ensamma mer än 4 timmar om dagen och om du har ett jobb som inte ger dig möjlighet att se efter din hund kan det vara bättre att vänta med ditt köp. Vissa hundraser kräver även mycket motion och om du inte har möjlighet att gå långa promenader med din hund för att aktivera den kan det vara bättre att vänta med ditt köp tills din livssituation ser annorlunda ut.

Det är även en myt att katter klarar sig själva och inte behöver sällskap och tillsyn. Om de får för lite sällskap kan de bli ledsna och deprimerade. Det kan ibland vara värt för kattens sällskap att köpa två katter. Vissa kattraser mår direkt dåligt av att inte ha en annan katt i sin närhet. 

Vi har samlat all viktig information som du bör tänka på innan du köper en katt eller hund. Se vår sida om kattungar och hundvalpar för mer information.

Fler blogginlägg

fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »
kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »