World Veterinary Day

World Veterinary Day är till för att hylla alla de veterinärer ute i världen som gör livet lite tryggare för oss och våra husdjur.

World Veterinary Day

Den 27 april 2019 är det World Veterinary Day, en dag som firas hela världen över av djurälskar sedan år 2000 då dagen skapades av World Veterinary Association. Oavsett om du är en katt-, hund eller kaninälskar för den delen har alla djurälskare en sak gemensamt och det är det fantastiska jobb som veterinärer gör för att hålla våra husdjur friska och krya. Fira den här dagen med att köpa en godsak eller ny leksak till ditt djur för att visa hur mycket dit djur betyder för dig och för att visa hur mycket du uppskattar veterinärers arbete får att hålla ditt husdjur friskt. 

Dagen skapades år 2000 för att uppskatta och främja det arbete som veterinärer genomför runt om i hela världen. Varje år väljs ett speciellt tema för dagen som hjälper dig som djurägare att minnas vikten av djurvård och hur viktigt det är att regelbundet besöka en veterinär för att säkerställa ditt husdjurs hälsa med vaccinationer och tandvård till exempel. 

Att ditt husdjur råkar ut för en olycka eller sjukdom då du blir tvungen att uppsöka vård kan vara både skrämmande och dyrt. Ett veterinärbesök kan bli kostsamt vilket gör att många avvaktar ett besök. Det är varken bra för dig själv eller ditt husdjur. För att undvika plötsliga utgifter är det därför viktigt att du försäkrar ditt husdjur. Du får då en trygghet för både ditt husdjur och för dig själv. Det finns olika typer av veterinärer som du kan besöka. Beroende på hur omfattande skador eller sjukdomar som ditt husdjur har börjar det bli allt vanligare med tekniska lösningar. Det finns till exempel en online veterinär som heter FirstVet som fungerar som ett vanligt veterinärbesök förutom att du slipper stressa upp ditt husdjur med att åka iväg till en ny plats för besöket. Istället kan du vara hemma i er trygga miljö för besöket och få rådgivning på så sätt. Om ditt husdjur är akut sjuk eller har råkat ut för en allvarlig olycka rekommenderas det dock alltid att du åker till djurakuten. Besök hos FirstVet ingår ofta hos olika försäkringsbolag vilket är ännu bättre. Se mer om vad de olika försäkringsbolagen erbjuder här

För denna speciella dag, höj en tass, klo eller hov för alla veterinärer där ute som håller våra husdjur friska! Happy World Veterinary Day!

Fler blogginlägg

kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »