Populära hundnamn

Vill du ha inspiration till vilket hundnamn du ska välja till dina nya vän? Se vår sammanställning och ta del av de mest populära hundnamnen.

Hundnamn

När du väl införskaffat din nya familjevän är nästa steg att välja ett hundnamn för din hund. Det finns hur mycket hundnamn som helst att välja på och det bästa är att välja ett namn som du tycker passar bra. Det kan handla om din hunds personlighet eller utseende men det kan också vara ett hundnamn som du tänkt ut och som du tycker är fint. Vi vill underlätta ditt val och har därför samlat några tips som du kan tänka på vid val av hundnamn: 

 • Det sägs att hundnamn med s-ljud eller i-ljud gör hunden mer uppmärksam eftersom det är väsande ljud. 
 • Ett kort namn är att föredra då ett längre namn ändå brukar förkortas när du tilltalar hunden. 
 • Finns det något i din hunds personlighet som du tycker representerar den? I så fall kan du välja ett namn som är kopplat till hundens personlighet eller beteende. 
 • Finns det något i din hunds utseende som särskiljer den från andra eller som är speciellt? I så fall kan du välja ett namn baserat på det. 
 • Men viktigast av allt, välj ett namn som du tycker om och som passar din nya vän!

Vi har sammanställt några av de mest populära hundnamnen för att inspirera dig i ditt val. Namnen är uppdelade mellan tik och hane men det är självklart upp till dig vad du döper din hund till oavsett kön. 

Tik

 1. Molly
 2. Bella
 3. Stella
 4. Sally
 5. Wilma
 6. Alice
 7. Doris
 8. Elsa
 9. Nova
 10. Luna
 11. Maja
 12. Stina
 13. Mimmi
 14. Nellie
 15. Zelda
 16. Cleo
 17. Ella
 18. Donna
 19. Lilly
 20. Smilla

Hane

 1. Charlie
 2. Milo
 3. Sigge
 4. Bamse
 5. Rocky
 6. Ludde
 7. Bosse
 8. Douglas
 9. Ozzy
 10. Leo
 11. Sixten
 12. Nisse
 13. Frasse
 14. Hugo 
 15. Otto
 16. Jack
 17. Zorro
 18. Elvis
 19. Malte 
 20. Atlas

Om du vill se fler populära hundnamn brukar respektive försäkringsbolag lista de populäraste namnen hos de registrerade hundarna. Se vår sida om hundförsäkring för respektive försäkringsbolag. 

Om du inte har köpt en hundvalp än och vill veta mer om vilka som finns till salu samt vilka hundraser som finns, se våra sidor om hundvalpar och hundraser för mer information. 

Mer om hundar

Fler blogginlägg

fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »
kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »