Att tänka på vid val av hundras

Det finns en hel del viktiga saker att tänka på inför ditt köp av en hundvalp. Vi har listat det viktigaste här för att underlätta för dig vid ditt köp.

Det viktigaste av allt är att läsa på om vilka hundraser som finns, vilken personlighet de har och vad de kräver för aktivitet både mentalt och fysiskt. En hund som kräver mycket fysisk och mental aktivitet kommer inte att trivas i ett hem som inte kan stimulera hundens behov. Det kommer troligtvis visa sig på hundens humör. Det är därför viktigt att du innan du kontaktar en uppfödare är säker på och ärlig med vad du kan erbjuda hundvalpen. Vissa hundraser lämpar sig bättre för jakt, tävling, fysisk aktivitet och sällskap. Vi har samlat all viktig information om Hundraser för att underlätta för dig vid ditt val. 

En hund lever inte sällan upp till 15 år och kommer vara en del av ditt liv länge så det är också bra att tänka på hur din närmsta framtid kommer att se ut. Om du inte har möjlighet att ge hunden det liv som den förtjänar är det bättre att vänta med ditt köp.  

Hundras Schäfer
Stäng meny