Fantastiskt år för djurförsäkringar

Försäkringsbolagen har sett en ökning i antalet försäkrade djur sedan coronavirusets utbrott i våras, det informerar di.se i en artikel i veckan. Allt fler har som djuruppfodare.se tidigare informerat om valt att skaffa husdjur i våras under coronapandemin till följd av att fler jobbar hemma. Som en effekt av att fler skaffar husdjur har även försäkringsmarknaden fått sig en boost. 

Djurförsäkringar

I Sverige är det vanligt att man försäkrar sitt husdjur och Sverige har störst andel försäkrade husdjur i hela Europa. Försäkringsbolaget Agria meddelar till di.se att bolaget har 60 procent av sin verksamhet i Sverige. Närmare 90 procent av hundarna, 70-80 procent av hästarna och ca 50 procent av katterna i Sverige är försäkrade. 

Trots att många av hundarna, katterna och hästarna i Sverige är försäkrade har coronapandemin bidragit till en försäljningsboost hos försäkringsbolagen som en effekt av att allt fler har skaffat husdjur under våren. Familjers beteende under våren har gett uttryck till nya ord som coronahundar och coronakatter. Det som inte nämns lika ofta är coronahästar, som också enligt artikeln gjort att försäljningen av hästar fått sig en boost och även till följd försäkringsbranschen. 

Försäljningen av hästförsäkringar har enligt Agria ökat med 19 procent under de första åtta månaderna 2020 jämfört med samma period 2019. Försäljningen av hundförsäkringar och kattförsäkringar har också ökat med 17 respektive 14 procent under årets åtta första månader jämfört med samma period 2019. Försäljning av försäkringar till de minsta djuren, däribland marsvin, fågel och kanin ökade dock mest med 30 procent under perioden. 

Konkurrensen på försäkringsmarknaden i Sverige har under de senaste åren hårdnat. Moderna, ICA och Svedea erbjuder alla försäkringar till katter och hundar. En ny uppstickare i branschen det senaste året är Bought by Many som erbjuder prisvärda försäkringar till hundar och katter. 

Bought by Many rankas på flera olika hemsidor, däribland konsumenternas.se där två av bolagets erbjudanden inom hundförsäkringar rankas högst. I England har bolaget även fått utmärkelsen “Most trusted pet insurance provider”.  

Det finns flera saker som är bra att tänka på vid val av kattförsäkring och hundförsäkring. Vi på djuruppfodare.se har samlat all viktig information som du bör tänka på inför ditt val. Det handlar bland annat om att undvika plötsliga höga kostnader och även om vilket skydd som du behöver för just din ras. För mer information om vilka försäkringar som finns och vilken försäkring som är bäst, se vår sida om hundförsäkring och kattförsäkring

Effekterna av coronavåren har helt klar visat sig både gällande att allt fler skaffar husdjur men även som en följd en ökad försäljning av djurförsäkringar. Coronaeffekterna kan även bli ännu större eftersom pandemin ännu inte är över. 

Det är fortfarande populärt att skaffa husdjur eftersom fler jobbar hemifrån och vad de framtida effekterna blir är fortfarande svåra att förutspå. Enligt Agria finns det idag efter coronas effekter närmare 1,2 miljoner katter, 880 000 hundar och 360 000 hästar i Sverige. För mer information om artikel, se di.se

Se mer

Fler blogginlägg

kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »
populära hundraser

Populära hundraser

Ska du köpa en hund men undrar vilken hundras som du ska välja? Då har du kommit helt rätt. Vi hjälper dig på traven och

Läs mer »