Vilken kattförsäkring ska man välja?

Se till att din katt är trygg med den bästa kattförsäkringen. Se nedan för tips och viktig information vid val av kattförsäkring.

kattungar ragdoll

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du har köpt din nya familjemedlem är att försäkra katten. Det är viktigt så du slipper dyra kostnader om din katt skulle bli skadad eller sjuk. Det är också en säkerhet för både dig och din katt så ni båda kan känna er trygga i livet. Att försäkra din katt är lika självklart som att du har en livförsäkring, bilförsäkring eller hemförsäkring. För om olyckan är framme kan det bli ett kostsamt besök hos veterinären. En försäkring gör även att du som ägare troligtvis är mer benägen att kolla upp mindre fel på din katt eftersom det oftast ingår i en kattförsäkring. Det leder till att du kan försäkra dig om att din katt är frisk.

Oavsett om du har en raskatt eller huskatt är det viktigt att du försäkrar din katt. Priset varierar för en försäkring avsedd för en raskatt eller huskatt eftersom en raskatt har ett dyrare inköpspris och har stamtavla. Alla försäkringsbolag erbjuder inte alla typer av försäkringar till huskatter. Det går till exempel oftast inte att teckna en livförsäkring för en huskatt eftersom inköpspriset inte är lika högt som för en raskatt. 

Att välja kattförsäkring kan vara svårt då olika försäkringsbolag erbjuder olika omfattningar och priser. Det är viktigt att välja den försäkring som är bäst för just dig. Många försäkringsbolag erbjuder olika prisklasser och tilläggsförsäkringar beroende på omfattning.

Vi har samlat information om de vanligaste försäkringsbolagen och jämfört dem för att underlätta för dig vid val av försäkring. Se vår jämförelse under Kattförsäkring

Fler blogginlägg

populära hundraser

Populära hundraser

Ska du köpa en hund men undrar vilken hundras som du ska välja? Då har du kommit helt rätt. Vi hjälper dig på traven och

Läs mer »