Tips på billiga kattleksaker

En katt är lättare att underhålla än vad man tror. Här ger vi tips på billiga och helt kostnadsfria alternativ för att underhålla din katt.

Katter är väldigt bra på att roa sig själv och hittar oftast roliga saker att roa sig med i hemmet. Det betyder att du inte alltid behöver köpa leksaker för att din katt ska ha kul hemma. Det kan dock vara kul att hjälpa dem på vägen så här kommer några tips:

  1. Lägg fram tomma kartonger i olika storlekar som katten själv för utforska. Du har väl inte missat alla söta videos på katter som trycker sig ner i en alldeles för liten kartong?! Men se upp så katten inte blir för bekväm och använder den som som en kattlåda. 
  2. Bälten såsom badrocksbälten eller andra breda bälten kan vara en rolig leksak för din katt speciellt om du håller i andra änden och drar runt bältet på golvet. 
  3. Det kan vara underhållande för din katt om du sår vetegräs, råg, kattmynta eller havre på en bricka och placerar den nära ett fönster som en inomhusåker. Doften av kattmynta gör de flesta katter helt galna!
  4. Om du har ett akvarium hemma eller ett batteridrivet leksaksakvarium kan det underhålla din katt med skådespeleri i timmar. 
  5. Vik in ena änden av en toarulle, lägg en godbit inuti och vik sedan in den andra änden så att katten måste jobba lite för att få tag på godiset. 
  6. Katter tycker om att gömma sig så du kan med fördel hänga en handduk eller ett lakan över ett soffbord så det blir som en liten koja för katten. 

För mer information om vilka kattleksaker som rekommenderas se vår sida om Kattillbehör eller om respektive Kattras då tillbehören kan skilja sig beroende på vilken ras du har. 

Fler blogginlägg

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »
kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »