Människomat till katter?

Undrar du om du får ge människomat till din katt? Vi har samlat information om maträtter som din katt kanske skulle kunna gilla.

kattmat

Det är inte helt ovanligt att din katt vill äta samtidigt som dig och det kan även innebära att din mat doftar eller ser godare ut för din katt. Det kan därför vara svårt att veta vad du med fördel kan dela med dig av för mat till din katt som troligtvis uppskattas av både din katt och dig. Man vill ju gärna undvika att maten smälter dåligt i kattens mage och undvika en dålig mage till följd av att den föda som katten fått i sig är svårsmält eller gör den lös i magen.

Nedan följer några tips på vad du kan erbjuda din katt. Självklart ska maten vara i små mängder och utan kryddning för att katten ska kunna få ner maten i magen utan problem.

12 olika maträtter som din katt kanske gillar

 1. Äggröra eller hårdkokt ägg. Många katter tycker om ägg och det är lätt för dem att få ner i magen utan att tugga för mycket. 
 2. Kokt kyckling är ofta en favorit för många katter. Om du har en katt som dricker dåligt är ett tips att erbjuda vattnet till den kokta kyckling. 
 3. Kokt kalkon är likt kyckling en favorit hos många katter då det är mört och smakfullt kött. 
 4. Fisk är såklart en favorit hos nästan alla katter. Torsk är en enkel fisksort att koka och uppskattas väldigt ofta. 
 5. Mager köttfärs tycker många katter om då det påminner om kattmat och har samma konsistens. 
 6. Gröna böner är ett grönt alternativ som du lätt kan mosa till din katt. 
 7. Banan går också lätt att mosa och därmed är det lätt för katter att äta. 
 8. Melon är också en uppskattad frukt hos flera katter som du enkelt kan dela i små bitar. 
 9. Ärtor kan du enkelt mosa för att din katt ska kunna äta dem lättare. 
 10. Äpple utan skal kan många katter tycka är gott. 
 11. Inlagd pumpa är en grön favorit hos många katter då det är mjukt och smakrikt. 
 12. Blåbär kan också uppskattas hos många katter. 

Alla katter behöver inte gilla tipsen ovan utan man får prova sig fram. För samtliga alternativ gäller små mängder, utan kryddning och mosade så de enkelt kan ätas av din katt. Det kan även vara bra att när du testar något av ovan för första gången att se efter så din katt inte är allergisk. Se här för mer information om vilken kattmat som finns. 

Mer om katter

Fler blogginlägg

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »
kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »