Populära hundraser

Ska du köpa en hund men undrar vilken hundras som du ska välja? Då har du kommit helt rätt. Vi hjälper dig på traven och har listat 11 populära hundraser.

populära hundraser

Det är värt att lägga ner lite tid på vilken hundras som passar bäst för dig när du bestämt dig för att köpa en hund. Det finns fler än 350 registrerade hundraser hos SKK och alla möjliga blandraser av olika hundraser. Den vanligaste hundrasen i Sverige är kanske inte helt otippat blandrasen. 

Vid val av hundras bör du vara medveten om vilka egenskaper som hundrasen vanligtvis har och vilken miljö som den trivs i. För att hunden ska trivas hos dig är det viktigt att du ser över vad hundrasen kräver. Det finns specifika hundrasen som exempelvis passar bäst när den aktiveras med hjälp av spårning, jakt eller andra aktiviteter. Nedan listar vi några av de hundraser som är vanligast i Sverige och därför oftast populärast. 

11 populära hundraser

1. Pomeranian

Pomeranian är en väldigt populär hundras i Sverige. Hundrasen är en variant av tysk spets och har en speciell päls som står ut från kroppen. Hundrasen är liten och kännetecknas av en snäll och sällskaplig personlighet. För mer information se vår sida om hundrasen Pomeranian för bland annat rekommenderade tillbehör, hundvalpar till salu och pris.

2. Golden retriever

Golden retriever är en populär hundras som passar bra som jakthund, brukshund eller sällskapshund. Hundrasen är snäll, social och intelligent och behöver aktiveras för att må som bäst. Golden retriever finns i färgerna gult, guld och créme. För mer information se vår sida om hundrasen Golden retriever för bland annat rekommenderade tillbehör, pris och hundvalpar till salu.

3. Fransk bulldogg

Fransk bulldogg har blivit en alltmer populär hundras som tycker om att aktivera sig och omge sig av människor. Hundrasen utvecklar ofta stora personligheter och kännetecknas av de uppstående fladdermusöronen. För mer information se vår sida om hundrasen Fransk bulldogg för bland annat rekommenderade tillbehör, pris och hundvalpar till salu.

4. Mops

Mops är en hundras som vuxit i popularitet de senaste åren. Hundrasen är glad, social och sällskaplig och tycker om att stå i centrum. Mops passar utmärkt som sällskapshund och passar även med andra hundraser. För mer information se vår sida om hundrasen Mops för bland annat rekommenderade tillbehör, pris och hundvalpar till salu.

5. Labrador retriever

Labrador retriever är en populär hundras som är snäll, intelligent och sällskaplig. Hundrasen behöver aktiveras både fysiskt och mentalt för att må som bäst. Labrador retriever passar bland annat för apport och som jakthund. För mer information se vår sida om hundrasen Labrador retriever för bland annat rekommenderade tillbehör, hundvalpar till salu och pris.

6. Chihuahua

Chihuahua är en liten och populär hundras i Sverige. Hundrasen finns både som kort- och långhårig. Chihuahua passar bra som sällskapshund och är intelligent och social. För mer information se vår sida om hundrasen Chihuahua för bland annat rekommenderade tillbehör, hundvalpar till salu och pris.

7. Bichon havanais

Bichon havanais är en populär hundras som är livlig och nyfiken. Hundrasen är en dvärghund vilket gör att den passar bra som sällskapshund då den kräver ett måttligt rörelsebehov. För mer information se vår sida om hundrasen Bichon havanais för bland annat rekommenderade tillbehör, hundvalpar till salu och pris.

8. Border collie

Border collie är en populär hundras och en av världens mest kända vallhundar. Hundrasen är intelligent, lättlärd och tycker om att leva ett aktivt liv. Border collie behöver därför aktiveras både fysiskt och mentalt. För mer information se vår sida om hundrasen Border collie för bland annat rekommenderade tillbehör, hundvalpar till salu och pris.

9. Tax

Tax är en populär hundras i Sverige som finns i flera olika storlekar. Hundrasen är uthållig, snäll och social och fungerar bra både som sällskapshund eller jakthund. För mer information se vår sida om hundrasen Tax för bland annat rekommenderade tillbehör, hundvalpar till salu och pris.

10. Cocker spaniel

Cocker spaniel är en populär hundras som tycker om att aktiveras och är lättlärd, snäll och social. Hundrasen är i stort behov av närhet och social kontakt. Den kommer även bra överens med andra hundrasen. För mer information se vår sida om hundrasen Cocker spaniel för bland annat rekommenderade tillbehör, hundvalpar till salu och pris.

11. Pudel

Pudel är en populär hundras som är positiv, energisk och social. Hundrasen är ofta lekfull och snabbtänkt och trivs i människors sällskap. Pudel är en utmärkt sällskapshund. För mer information se vår sida om hundrasen Pudel för bland annat rekommenderade tillbehör, hundvalpar till salu och pris.

Se mer

Fler blogginlägg

kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »