Pudel

pudel

Pudel är en positiv, social, energisk och vänlig hundras som ofta är lekfulla och snabbtänkta. Hundrasen tycker om att vara i människors sällskap och trivs utmärkt med andra djur. Rasen är beroende av människor och ska inte lämnas ensam mycket. 

Pudel är en utmärkt sällskapshund som trivs i socialt umgänge. Hundrasen är väldigt sportig och kan även användas för utställning, agility och som brukshund. 

Hundrasen förekommer i fyra olika storlekar och fem färger. Toypudel är den minsta storleken och storpudel är den största. De godkända färgerna är vit, brun, grå, svart och aprikosröd. Pälsen lockig, krusig, ullig och spänstig.

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: Frankrike, Tyskland

Storlek: Fyra olika storlekar 

Mankhöjd toypudel: ca 24-28 cm

Mankhöjd dvärgpudel: ca 28-35 cm 

Mankhöjd mellanpudel: ca 35-45 cm

Mankhöjd storpudel: ca 45-60 cm

Päls: Fäller inte, kräver klippning var 6:e vecka

Personlighet: Social, livlig, glad, energisk, lekfull

Kategori SKK: Grupp 9 och FCI 172

Pris Pudel

Priset för en Pudel är från ca 15 000 kronor. Priset kan variera beroende på vad uppfödaren har för avsikt för hundvalpen senare i livet. En hundvalp som är avsedd för avel eller utställning är oftast lite dyrare än en sällskapshund. 

Flera söta hundvalpar av rasen pudel som bara är sex veckor gamla.  

Pudel till salu

Hundvalpar till salu är relativt enkelt att hitta eftersom Pudel är en väldigt populär hundras i Sverige. Det finns flera olika typer av annonssidor som lägger upp hundvalpar till salu. Svenska Kennelklubben, specialklubbar och rasklubbar lägger bland annat upp renrasiga hundvalpar till salu. 

Om du köper en hundvalp på en annonssida som inte endast säljer renrasiga hundvalpar är det extra viktigt att du kontrollerar hundvalpens stamtavla och ursprung. För mer information om vad du bör tänka på vid köp av hundvalp, se här. 

Svenska Kennelklubben lägger upp annonser på hundvalpar till salu av rasen Pudel här. 

Uppfödare Pudel

När du letar efter hundvalpar till salu är det första steget att hitta en seriös och pålitlig uppfödare av hundrasen. En bra första steg är att utgå från uppfödarlistor hos exempelvis rasklubbar eller Svenska Kennelklubben. Uppfödare som listas där följer ofta särskilda krav och riktlinjer för sin uppfödning för att minska sjukdomar inom rasen. 

Pudel har viss känd hälsoproblematik och därför kan det innebära en säkerhet för dig som köpare att uppfödningen går rätt till för att minska antalet sjukdomsfall. 

Svenska Kennelklubben lägger upp en lista på uppfödare inom rasen Pudel här. 

pudel hundvalp

Andra hundraser

För mer information om vilka fler hundvalpar som finns, se vår sida Hundraser.

Populära hundraser

Fler hundraser

Senaste blogginläggen

fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »
kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »