Borderterrier

Border terrier

Borderterrier är en aktiv och social ras som tycker om att vara i centrum och i sällskap av människor. Rasen har funnits länge och dess främsta uppgift var förr att hålla djur, främsta räv, borta från jordbruksmarken.

Det är en intelligent ras som lämpar sig bra för lydnad, agility och viltspår. Pälsen är tålig och lätt och behöver trimmas två gånger per år. Eftersom rasen kräver aktivitet och sällskap gäller det att familjen som den hamnar hos kan erbjuda detta.

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: Storbritannien

Storlek: Liten

Vikt, hona: 5-6 kg

Vikt, hane: 6-7 kg

Mankhöjd, hona: 33-41 cm

Mankhöjd, hane: 28-36 cm

Päls: Sträv, tät, tålig, lättskött 

Personlighet: Aktiv, social, intelligent, uthållig

Kategori SKK: Grupp 3 och FCI 10

Pris Borderterrier

Priset för en Borderterrier är från ca 12 000 kronor. Priset varierar beroende på uppfödare och vad hundvalpen är planerad att användas för senare i livet. 

Borderterrier valpar

Borderterrier till salu

Det finns flera annonssidor där uppfödare kan lägga upp hundvalpar till salu. Ett exempel på en pålitlig sida som endast lägger upp annonser på rashundar till salu är Svenska Kennelklubben. Det finns även rasklubbar eller liknande organisationer som lägger upp annonser på hundvalpar till salu hos deras medlemmar.

Om du väljer att köpa en hundvalp på en annonssida som inte endast lägger upp rashundar till salu är det extra nog att du ser över stamtavla och liknande för hunden för att försäkra dig om att det är en renrasig hund. För mer information om vad du bör tänka på vid köp av en hundvalp se här

Svenska Kennelklubben lägger upp annonser på hundvalpar till salu här

Uppfödare Borderterrier

En bra utgångspunkt när du letar efter pålitliga och seriösa uppfödare av rasen Borderterrier är att titta på vilka uppfödare som listas hos rasklubbar eller liknande organisationer. Medlemmarna i dessa organisationer följer särskilda krav och riktlinjer för sin uppfödning som kan betraktas som en säkerhet för dig som köpare. Du kan då lita på att din hundvalp har fått de bästa förutsättningarna i början av sitt liv och att uppfödningen går rätt till. Du kan öven försäkra dig om att hunden är renrasig även om det alltid är viktigt att kontrollera stamtavla. 

Svenska Kennelklubben har en lista på uppfödare inom rasen här. 

Andra hundraser

Om du är intresserad av mer information om andra hundraser, se här

Populära hundraser

Fler hundraser

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »