Flatcoated retriever

flatcoated retriever

Flatcoated retriever är en social och lekfull hundras som ofta används som jakthund och på utställning. Hundrasen är lekfull, glad attityd och har ofta en intensivt viftande svans. Flatcoated retriever passar med sitt lyhörda temperament att apportera fågel och småvilt. 

Hundrasen behöver aktiveras både mentalt och fysiskt. Förutom apport kan passar hundrasen även bra i de flesta hundsporter och till utställning. 

Flatcoated retriever har en medelstor kropp och ger intryck av styrka och spänst. De godkända färgerna är svart och brun. Hundrasen framkommer även i färgen gult men kan då inte användas i utställning. Pälsen är lättskött men kräver regelbunden borstning.

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: England

Storlek: Medelstor

Vikt hane: ca 27-36 kg

Vikt hona: ca 25-32 kg

Mankhöjd hane: ca 58-61 cm

Mankhöjd hona: ca 56-58 cm

Päls: Kort, lättskött

Personlighet: Intelligent, aktiv, alert, vänlig

Kategori SKK: Grupp 8 och FCI 121

Pris Flatcoated retriever

Priset för en Flatcoated retriever är från ca 15 000 kronor. Priset kan variera beroende på vad uppfödaren har för avsikt för hundvalpen senare i livet. En hundvalp som är avsedd för avel eller tävling är oftast lite dyrare än en sällskapshund. 

Flera söta hundvalpar av rasen Flatcoated retriever som endast är sju veckor gamla. 

Flatcoated retriever till salu

Flatcoated retriever är en väldigt populär hundras i Sverige och hundvalpar till salu går därför att enkelt hitta på olika annonssidor. Svenska Kennelklubben har bland annat en annonssida för renrasiga hundvalpar till salu. Även specialklubbar och rasklubbar brukar lägga upp annonser på medlemmarnas hundvalpar till salu. 

Väljer du att köpa en hundvalp på en annonssida som inte endast säljer renrasiga hundvalpar är det extra viktigt att du säkerställer att hundvalpen har en stamtavla och att du kontrollerar hundvalpens ursprung. För mer information om vad du bör tänka på vid köp av hundvalp, se här. 

Svenska Kennelklubben lägger upp annonser på hundvalpar till salu av rasen Flatcoated retriever här.

 

Uppfödare Flatcoated retriever

När du letar efter hundvalpar till salu är det första steget att hitta en seriös och pålitlig uppfödare av hundrasen. En bra utgångspunkt är att utgå från uppfödarlistor hos exempelvis Svenska Kennelklubben eller hos rasklubbar. 

Uppfödare som listas där följer ofta särskilda krav och riktlinjer för sin uppfödning för att minska sjukdomar inom rasen. Flatcoated retriever har viss känd hälsoproblematik och därför kan det innebära en säkerhet för dig som köpare att uppfödningen går rätt till för att minska antalet sjukdomsfall. 

Svenska Kennelklubben lägger upp en lista på uppfödare inom rasen Flatcoated retriever här.

flatcoated retriever hundvalp

Andra hundraser

Se vår sida om Hundraser för med information om vilka fler hundraser som finns.

Populära hundraser

Fler hundraser

Senaste blogginläggen

populära hundraser

Populära hundraser

Ska du köpa en hund men undrar vilken hundras som du ska välja? Då har du kommit helt rätt. Vi hjälper dig på traven och

Läs mer »