Beagle

Beagle hund

Beagle är en snäll, livlig och modig hundras som tycker om att vara mycket aktiv. Hundrasen är målmedveten och uthållig samtidigt som den är intelligent med ett stabilt temperament. 

Beagle används ofta för drevjakt på rådjur, hjort, hare och räv. Rasen är även utmärkt att använda i agility och viltspår. Den kan även användas i lydnadsdressyr eller tävlingslydnad.   

Kroppen är medelstor med en kompakt kropp och kort päls som är lättskött. Färgen är vanligtvis trefärgad i svart, brun och vit eller tvåfärgad i gul och vit.

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: England

Storlek: Medelstor

Vikt: ca 10-15 kg

Mankhöjd: ca 33-40 cm

Päls: Kort, lättskött

Personlighet: Intelligent, aktiv, snäll, modig, målmedveten

Kategori SKK: Grupp 6 och FCI 161

Pris Beagle

Priset för en Beagle är ca 20 000 kronor. Priset kan variera beroende på uppfödare och vad uppfödaren har för avsikt för hundvalpen senare i livet. En hundvalp som är avsedd för avel, jakt eller tävling är oftast lite dyrare än en sällskapshund. 

En video på söta hundvalpar av rasen Beagle.  

Beagle till salu

Hundvalpar till salu av rasen Beagle går att hitta på olika annonssidor. Svenska Kennelklubben har bland annat en sida för renrasiga hundvalpar till salu. Rasklubbar eller specialklubbar brukar också lägga upp annonser på medlemmarnas hundvalpar till salu. 

Om du väljer att köpa en hundvalp på en annonssida som inte enbart säljer renrasiga hundvalpar är det extra viktigt att du kontrollerar hundvalpens stamtavla och ursprung. För mer information om vad du bör tänka på vid köp av hundvalp, se här. 

Svenska Kennelklubben lägger upp annonser på hundvalpar till salu av rasen Beagle här. 

Uppfödare Beagle

En bra utgångspunkt när du letar seriösa och pålitliga uppfödare inom hundrasen är att utgå från uppfödarlistor hos Svenska Kennelklubben eller hos rasklubbar. Uppfödare som listas där följer ofta särskilda riktlinjer och krav för sin uppfödning för att minska sjukdomar inom rasen. Beagle har vissa kända hälsoproblem och därför kan det innebära en säkerhet för dig som köpare att uppfödningen går rätt till för att minska antalet sjukdomsfall. 

Svenska Kennelklubben lägger upp en lista på uppfödare inom rasen Beagle här. 

Beagle

Andra hundraser

Se vår sida om Hundraser för med information om vilka fler hundraser som finns.

Populära hundraser

Fler hundraser

Senaste blogginläggen

fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »
kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »