Bichon havanais

Bichon havanais

Bichon havanais är en livlig och nyfiken ras som tycker om att aktiveras. Rasen är en dvärghund och lämpar sig bra som sällskapshund eftersom den har ett måttligt rörelsebehov. Den uppskattar agility-träning och kan också lära sig spårning. Rasen tycker om att aktivera sig i hemmet och tycker om att ligga högt. Bishon havanais tycker om uppmärksamhet, aktivitet och är en väldigt intelligent ras. Rasen kräver därför att du har tid för umgänge och långa promenader. 

Kort information om rasen

Ursprung: Kuba

Sverige sedan: 1988

Storlek: Liten

Vikt hona: 4,5-5,5 kg

Vikt hane: 5,5-7 kg

Mankhöjd: 23-27 cm

Päls: Lång, silkesmjuk, vågig

Personlighet: Intelligent, aktiv, hängiven, nyfiken

Kategori SKK: Grupp 9 och FCI 250

Pris Bichon havanais

Priset för rasen är ca 20 000 kronor. Priset varierar beroende på uppfödare och vad hundvalpen är avsedd för senare i livet. En avels- eller utställningshund är oftast dyrare än en sällskapshund. 

Bichon havanais till salu

Hundvalpar till salu går att hitta på olika annonssidor. Svenska Kennelklubben har bland annat en annonssida där de lägger upp annonser på hundvalpar inom rasen till salu. Hundvalpar till salu går även att hitta hos rasklubbar. Om du köper en hundvalp på en annonssida som inte endast säljer rashundar är det extra viktigt att du kontrollerar att hundvalpen är renrasig. En blandras ska inte kosta lika mycket som en renrasig hundvalp och det ska framgå i annonsen. För mer information om vad du bör tänka på inför ditt köp se här

Svenska Kennelklubben lägger upp hundvalpar till salu inom rasen här

Bichon Bolognese & Havanais Club är en rasklubb som lägger upp hundvalpar till salu här

Uppfödare Bichon havanais

För att säkerställa att den hundvalp du köper är renrasig och kommer från en bra uppfödare är en bra utgångspunkt att se vilka uppfödare som listas rasklubbar. Ofta följer dessa uppfödare särskilda riktlinjer och krav som kan ses som en säkerhet för dig som köpare. 

Svenska Kennelklubben har en uppfödarlista på sin hemsida här

Bichon Bolognese & Havanais Club är en rasklubb som listar uppfödare inom rasen här

Tre söta små hundvalpar av rasen Bichon havanais som leker. Så söta, lekfulla och aktiva redan som små valpar. 

Andra hundraser

För mer information om vilka andra hundraser som finns se vår sida om Hundraser

Stäng meny