Bichon havanais

Bichon havanais

Bichon havanais är en livlig och nyfiken ras som tycker om att aktiveras. Rasen är en dvärghund och lämpar sig bra som sällskapshund eftersom den har ett måttligt rörelsebehov. Den uppskattar agility-träning och kan också lära sig spårning.

Rasen tycker om att aktivera sig i hemmet och tycker om att ligga högt. Bishon havanais tycker om uppmärksamhet, aktivitet och är en väldigt intelligent ras. Rasen kräver därför att du har tid för umgänge och långa promenader. 

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: Kuba

Sverige sedan: 1988

Storlek: Liten

Vikt hona: 4,5-5,5 kg

Vikt hane: 5,5-7 kg

Mankhöjd: 23-27 cm

Päls: Lång, silkesmjuk, vågig

Personlighet: Intelligent, aktiv, hängiven, nyfiken

Kategori SKK: Grupp 9 och FCI 250

Pris Bichon havanais

Priset för rasen är ca 20 000 kronor. Priset varierar beroende på uppfödare och vad hundvalpen är avsedd för senare i livet. En avels- eller utställningshund är oftast dyrare än en sällskapshund.

Bichon havanais till salu

Hundvalpar till salu går att hitta på olika annonssidor. Svenska Kennelklubben har bland annat en annonssida där de lägger upp annonser på hundvalpar inom rasen till salu. Hundvalpar till salu går även att hitta hos rasklubbar.

Om du köper en hundvalp på en annonssida som inte endast säljer rashundar är det extra viktigt att du kontrollerar att hundvalpen är renrasig. En blandras ska inte kosta lika mycket som en renrasig hundvalp och det ska framgå i annonsen. För mer information om vad du bör tänka på inför ditt köp se vår sida om hundvalpar till salu.

Svenska Kennelklubben lägger upp hundvalpar till salu inom rasen här

Uppfödare Bichon havanais

För att säkerställa att den hundvalp du köper är renrasig och kommer från en bra uppfödare är en bra utgångspunkt att se vilka uppfödare som listas rasklubbar. Ofta följer dessa uppfödare särskilda riktlinjer och krav som kan ses som en säkerhet för dig som köpare. 

Svenska Kennelklubben har en uppfödarlista på sin hemsida här

Andra hundraser

För mer information om vilka andra hundraser som finns se vår sida om Hundraser

Populära hundraser

Fler hundraser

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »