Pomeranian

Pomeranian

Pomeranian är en variant av tysk spets och kännetecknas som en snäll, glad, sällskaplig och pigg hundras. Hundrasen passar bra som sällskapshund och aktiveras gärna genom bland annat agility. Pomeranian är även en populär hundras för utställning. 

Hundrasen är väldigt liten och har dubbelpäls med både täckhår och underull som står ut från kroppen. Pälsen är lättskött och tovar sig sällan men behöver regelbunden borstning varannan vecka. 

Pomeranian finns vanligast i färgerna orange, orangesobel, röd, creme, svart och vargsobel. Fler varianter och färger finns att hitta men är mindre vanliga.

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: England

Storlek: Liten

Vikt: ca 1,9-3,5 kg

Mankhöjd: ca 21 cm

Päls: Kort, lättskött, täckhår och underull

Personlighet: Pigg, glad, snäll, sällskaplig, lojal 

Kategori SKK: Grupp 5 och FCI 97

Pris Pomeranian

Priset för en Pomeranian är ca 25 000 kronor. Priset kan variera beroende på uppfödare och uppfödarens framtida målsättning för hundvalpen. En hundvalp som planeras att senare i livet ställas ut är oftast något dyrare än en sällskapshund.

En söt video på två valpar av hundrasen Pomeranian. Videon visar den entusiasm och glädje som hundrasen ofta ger uttryck av. 

Pomeranian till salu

Pomeranian har blivit en allt vanligare hundras de senaste åren och har vuxit i popularitet även i Sverige. Hundvalpar till salu är därför ganska lätt att hitta på olika typer av annonsplatser. Svenska Kennelklubben lägger bland annat upp hundrasen till salu på sin annonssida för renrasiga hundvalpar. Det går även att hitta hundvalpar till salu hos medlemmar i olika rasklubbar eller specialklubbar för hundrasen.

För att säkerställa att din hund är renrasig och behandlad under rätt förutsättning rekommenderas att du köper en Pomeranian på en seriös annonssida som endast säljer renrasiga hundvalpar. Om du skulle välja att köpa en hundvalp på en annonssida som inte endast lägger upp renrasiga hundvalpar till salu är det extra viktigt att du kontrollerar stamtavla och hundvalpens ursprung för att undvika smuggelhundar. För mer information om vad du bör tänka på vid köp av hundvalp, se här. 

Svenska Kennelklubben lägger upp annonser på hundvalpar till salu här

Svenska Pomeranian Klubben är en rasklubb som lägger upp annonser på hundvalpar till salu här

Uppfödare Pomeranian

När du letar efter en seriös och pålitlig uppfödare inom rasen kan en bra utgångspunkt vara att se vilka uppfödare som listas hos olika rasklubbar eller specialklubbar för hundrasen. Dessa uppfödare följer ofta särskilda riktlinjer och krav för sin uppfödning för att minska sjukdomar. Eftersom Pomeranian har viss sjukdomsproblematik kan det innebära en säkerhet för dig som köpare att uppfödningen går rätt till för att minska antalet sjukdomsfall. 

Svenska Kennelklubben lägger upp en lista på uppfödare inom rasen här. 

Svenska Pomeranian Klubben är en rasklubb som listar medlemmar och uppfödare inom rasen här.

Pomeranian

Andra hundraser

För mer information om vilka andra hundraser som finns se vår sida om Hundraser.

Populära hundraser

Fler hundraser

Senaste blogginläggen

fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »
kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »