Fransk bulldogg

Fransk bulldogg

Fransk bulldogg är en aktiv och social hundras som passar utmärkt som sällskapshund. Hundrasen är ett resultat av olika korsningar och registrerades för första gången i Paris i slutet av 1800-talet.

Fransk bulldogg är en populär hundras i Sverige och utvecklar ofta stora och sociala personligheter.Hundrasen är en så kallad brakycefal ras vilket innebär att den har en förkortat skalle och nos. 

Huvudet är kvadratiskt med rynkor och uppstående fladdermusöron. Kroppen är bred framtill och smal över höften med en kort och i vissa fall skruvad svans. Pälsen är kort och glänsande. Fransk bulldogg finns i färgerna brindle, fawn eller skäck.

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: Frankrike

Storlek: Mellan

Vikt: ca 8-14 kg

Mankhöjd: ca 30 cm

Päls: Kort, glänsande, minimal pälsvård

Personlighet: Aktiv, trevlig, glad, social

Kategori SKK: Grupp 9 och FCI 101

Pris Fransk bulldogg

Priset för en Fransk bulldogg är ca 25 000 kronor. Priset kan variera beroende på uppfödare och uppfödarens framtida målsättning för hundvalpen. En hundvalp som planeras att senare i livet ställas ut är oftast något dyrare än en sällskapshund.

En video på en söt hundvalp av rasen Fransk bulldogg som lär känna sitt nya hem.  

Fransk bulldogg till salu

Fransk bulldogg är en populär hundras i Sverige och hundvalpar till salu är därför relativt enkelt att hitta. Du kan bland annat hitta annonser på hundvalpar till salu på olika annonsplatser. Svenska Kennelklubben lägger upp hundvalpar till salu på sin sida för renrasiga hundvalpar. Du kan även hitta renrasiga hundvalpar till salu hos olika rasklubbar eller specialklubbar för hundrasen. 

För att säkerställa att din hund är renrasig och behandlad under rätt förutsättningar rekommenderas att du köper en Fransk bulldogg på en seriös annonssida som endast säljer renrasiga hundvalpar. Eftersom Fransk bulldogg är en hundras som har flera vanliga hälsoproblem såsom exempelvis ryggproblem är det en säkerhet för dig och din hund att du köper den hos en seriös uppfödare. 

Om du skulle välja att köpa en hundvalp på en annonssida som inte endast lägger upp renrasiga hundvalpar till salu är det extra viktigt att du kontrollerar hundvalpens stamtavla och ursprung för att undvika smuggelhundar. För mer information om vad du bör tänka på vid köp av hundvalp, se här

Svenska Kennelklubben lägger upp annonser på hundvalpar till salu av rasen Fransk bulldogg här

Uppfödare Fransk bulldogg

En bra utgångspunkt för att hitta en pålitlig och seriös uppfödare inom hundrasen är att utgå från uppfödarlistor hos Svenska Kennelklubben eller olika rasklubbar för hundrasen. Dessa uppfödare följer ofta särskilda riktlinjer och krav för sin uppfödning för att minska sjukdomar och hälsoproblem inom hundrasen. Eftersom Fransk bulldogg har vissa kända hälsoproblem kan det innebära en säkerhet för dig som köpare att uppfödningen går rätt till för att minska antalet sjukdomsfall. 

Svenska Kennelklubben lägger upp en lista på uppfödare inom rasen Fransk bulldogg här

Fransk Bulldogg Klubb är en rasklubb som listar medlemmar och uppfödare inom rasen här.

Fransk bulldogg valp

Andra hundraser

För mer information om fler populära hundraser i Sverige, se vår sida om Hundraser.

Populära hundraser

Fler hundraser

Senaste blogginläggen

fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »
kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »