Drever

Drever hundvalp

Drever är en social och aktiv hundras med mycket stor jaktlust. Den passar därför utmärkt som jakthund och mindre bra endast som sällskapshund. Hundrasen är långsamt drivande, byggd för drevjakt och passar utmärkt för rådjurs-, har- och rävjakt. Den ska effektivt jobba på stora markområden och trivs som bäst i naturen där den får aktivera sig och gå ut på jakt. Kroppen är låg och robust och pälsen är lättskött. Hundrasen passar inte endast som sällskapshund utan måste få stimulera sitt jaktbegär. 

Kort om rasen

Ursprung: Sverige

Storlek: Liten

Mankhöjd, hona: 30-36 cm

Mankhöjd, hane: 32-38 cm

Päls: Lättskött, medellång

Personlighet: Aktiv, uthållig, social, självständig

Kategori SKK: Grupp 6 och FCI 130

Pris Drever

Priset för en Drever är från ca 12 000 kronor. Priset kan dock variera beroende på uppfödare och om hundvalpen är tränad när du köper den. 

Drever till salu

Hundvalpar av rasen Drever finns att hitta på olika annonssidor. Svenska Kennelklubben har till exempel en annonssida som endast lägger upp rashund och har då även en specifik avdelning för just Drever. Även rasklubbar eller liknande organisationer har annonssidor där de lägger upp medlemmars hundvalpar till salu. Eftersom denna hundras inte lämpar sig för endast sällskap är det viktigt att du överväger hur du som ägare kan stimulera hundens jaktbehov. Väljer du att köpa en hundvalp på en sida som inte endast säljer rashundar är det extra viktigt att du kontrollerar stamtavla. För mer information om vad du bör tänka på vid köp av hund, se här. 

Svenska Kennelklubben lägger upp annonser på hundvalpar till salu här. 

Svenska Dreverklubben är en rasklubb som lägger upp annonser på hundvalpar till salu här. 

 

Drever hundvalp

Uppfödare Drever

Vid val av uppfödare av rasen är en bra utgångspunkt att se vilka uppfödare som listas hos rasklubbar eller liknande organisationer. Dessa uppfödare följer oftast särskilda krav och riktlinjer för sin uppfödning som kan betraktas som en säkerhet för dig som köpare då uppfödningen gått rätt till och att den hundvalp du köper är renrasig. Tänk på att om en hundvalp inte har en stamtavla är det inte en renrasig hund och den ska därför inte kosta som en renrasig hund. 

Svenska Kennelklubben lägger upp uppfödare av hundrasen här. 

Svenska Dreverklubben är en rasklubb som lägger upp uppfödare av hundrasen här. 

Andra hundraser

Är du intresserad av att veta mer om en annan hundras? Vi har samlat de vanligast hundraserna i Sverige, se här. 

Stäng meny