Schäfer

Schäfer

Schäfer är en intelligent, social och aktiv hundras som är populär som tjänstehund, sällskapshund och tävlingshund. Hundrasen kräver en hel del aktivitet och är väldigt fysiskt lagd. På grund fysiken och rasens mångsidighet används den ofta i tjänst. Kroppen är funktionell och robust med päls som består av täckhår och underull.

Pälsen kan vara både normal- och långhårig och färgen är vanligtvis svart eller grå med röda, gula eller bruna täcken eller helsvart. Rasen har funnits länge och har en del sjukdomsproblematik, framförallt när det gäller hudsjukdomar och sjukdomar i leder och rygg till följd av fysisk ansträngning. 

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: Tyskland

Storlek: Stor

Vikt, hona: 22-32 kg

Vikt, hane: 30-40 kg

Mankhöjd, hona: 55-60 cm

Mankhöjd, hane: 60-65 cm

Päls: Täckhår och underull

Personlighet: Intelligent, samarbetsvillig, social

Kategori SKK: Grupp 1 och FCI 166

Pris Schäfer

Priset för en Schäfer är ca 14 000 kronor. Priset kan variera beroende på uppfödare och vad uppfödaren har för avsikt för hundvalpen senare i livet. En hundvalp som ska användas i tjänst, tävling eller avel kan skilja sig prismässigt från en hundvalp som endast är avsedd för sällskap. 

En söt hundvalp och hans mamma av rasen Schäfer som leker med varandra. Hundvalpen verkar dock mer road än mamman. 

Schäfer till salu

Schäfer är en vanlig hundras och hundvalpar till salu går därför att hitta på olika annonssidor. Olika rasklubbar eller liknande organisationer lägger upp medlemmarnas hundvalpar till salu på deras annonssidor. Även Svenska Kennelklubben har en annonssida där de lägger upp renrasiga hundvalpar till salu.

Om du köper din hundvalp från en annonssida som inte endast säljer renrasiga hundvalpar är det extra viktigt att du kontrollerar hundvalpens ursprung. Eftersom Schäfer har en del problem med sjukdomar är det viktigt att du kollar upp om din hundvalp har sjukdomsproblem i familjen. För mer information om vad du bör tänka på inför ditt hundvalpsköp, se här. 

Svenska Kennelklubben lägger upp annonser på hundvalpar till salu här.  

Uppfödare Schäfer

Eftersom hundrasen Schäfer har en del problematik med sjukdomar är det extra viktigt att kontrollera hundvalpens ursprung och dess uppfödare. En bra utgångspunkt för att hitta seriösa och bra uppfödare inom rasen är att se vilka uppfödare som listas hos rasklubbar eller liknande organisationer.

Dessa uppfödare följer särskilda regler och riktlinjer för sin uppfödning för att minska antalet sjukdomsfall inom rasen. Uppfödaren har även ofta en målsättning för sin hundvalp och det är därför viktigt att du innan du kontaktar en uppfödare är säker på vad du vill använda din hundvalp till och är ärlig i din kontakt med uppfödaren. Schäfer kräver både mental och fysisk träning även om den endast ska användas som sällskapshund. Om du inte kan erbjuda hundvalpen de förutsättningar som behövs är det bättre att du ser dig om efter en annan hundras.

Svenska Kennelklubben lägger upp en uppfödarlista inom rasen här.  

Schäfer hundvalp och fullvuxen

Andra hundraser

För mer information om vilka andra hundraser som finns och hur du hittar hundvalpar till salu, se här. 

Populära hundraser

Fler hundraser

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »