Rottweiler

Rottweiler

Rottweiler är en populär hundras som är en av de äldsta hundraserna med ursprung till romartiden. Hundrasen funkar bra för flera olika användningsområden och passar som sällskapshund, tjänstehund och brukshund. Eftersom Rottweiler är en brukshund innebär det att hunden behöver mental och fysisk aktivering flera gånger i veckan.    

Rottweiler är arbetsvilliga, modiga och tycker om att aktiveras. Spår och lydnad passar bra för hundrasen likväl som vandring och drag. Hundrasen är också populär som patrullhund inom hemvärnet. 

Hundrasen är en medelstor hund med en kraftig kropp. Pälsen består av underull och täckhår som är medellångt, grovt och tätt. Färgen är svart med rödbruna tecken.

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: Tyskland

Storlek: Medelstor

Vikt hane: ca 50-60 kg

Vikt hona: ca 35-48 kg

Mankhöjd hane: ca 61-68 cm

Mankhöjd hona: ca 56-63 cm 

Päls: Täckhår, underull, lättskött

Personlighet: Aktiv, arbetsvillig, godtrogen, modig, viljestark

Kategori SKK: Grupp 2 och FCI 147

Pris Rottweiler

Priset för en Rottweiler är från ca 20 000 kronor. Priset kan variera beroende på uppfödare och vad uppfödaren har för avsikt för hundvalpen senare i livet. En hundvalp som är avsedd för avel, jakt eller tävling är oftast lite dyrare än en sällskapshund. 

En video på en söt liten hundvalp av rasen Rottweiler som leker med sin husse.  

Rottweiler till salu

Rottweiler är en populär hundras i Sverige och hundvalpar till salu är därför relativt lätt att hitta. Annonser på hundvalpar till salu finns att hitta på olika annonsplatser. Svenska Kennelklubben lägger bland annat upp renrasiga hundvalpar till salu på sin sida. Det går även att hitta hundvalpar till salu hos olika rasklubbar eller specialklubbar för hundrasen. 

Eftersom Rottweiler har viss sjukdomsproblematik rekommenderas att du köper en hundvalp hos en seriös uppfödare för att undvika smuggelhundar. Om du köper en hundvalp på en annonssida som inte endast säljer renrasiga hundvalpar är det extra viktigt att du kontrollerar hundvalpens stamtavla och ursprung. För mer information om vad du bör tänka på vid köp av hundvalp, se här. 

Svenska Kennelklubben lägger upp annonser på hundvalpar till salu av rasen Rottweiler här. 

Uppfödare Rottweiler

Genom att utgå från uppfödarlistor hos Svenska Kennelklubben eller hos olika rasklubbar hittar du enklast en pålitlig och seriös uppfödare inom hundrasen. Dessa uppfödare följer ofta särskilda riktlinjer och krav för sin uppfödning för att minska sjukdomar och hälsoproblem. Rottweiler har vissa kända hälsoproblem och därför kan det innebära en säkerhet för dig som köpare att uppfödningen går rätt till för att minska antalet sjukdomsfall. 

Svenska Kennelklubben lägger upp en lista på uppfödare inom rasen Rottweiler här

Rottweiler hundvalp

Andra hundraser

För mer information om de vanligaste hundraserna i Sverige, se här.

Populära hundraser

Fler hundraser

Senaste blogginläggen

fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »
kattpensionat

Kattpensionat

Kattpensionat är ett vanligt begrepp som du kan komma i kontakt med som kattägare. Ibland kan du och din katt vara i behov av ett

Läs mer »