German rex

German rex är en mycket ovanlig ras som kännetecknas av en tålmodig och social personlighet. Den föredrar att vara inomhus i värmen där den kan umgås med sin familj. Rasen har en korthårig och vågig eller lockig päls som är mjuk och silkig. Kroppen är medellång, muskulös och smidig. Huvudet har kraftig haka, välutvecklade kinder, brett mellan ögonen och krusiga morrhår.

Kort information om rasen

Ursprung: Tyskland

Storlek: Medel

Vikt hona: ca 2,5-3,5 kg

Vikt hane: ca 3,5-4,5 kg

Päls: Kort, vågig, silkig

Personlighet: Social, snäll, tålmodig

Kategori SVERAK: Raskategori III och EMS-kod GRX

 

Pris German rex

Priset för en German rex är ca 7 000-10 000 kronor. Det varierar något beroende på vad uppfödaren avser att katten ska användas för. Katter som ska användas för avel eller utställning är ofta dyrare än en katt som endast är avsedd för sällskap. 

German rex till salu

Rasen är ovanlig vilket gör att den kan vara svår att få tag på. Kattungar till salu går att dock att hitta på olika annonsplatser. Kattrasen är även med i rasringen Rexringen som lägger upp kattungar till salu hos deras medlemmar. Om du väljer att köpa en katt från en annonsplattform som inte endast säljer raskatter är det viktigt att du stämmer av att kattungen är stambokförd och har stamtavla. Övrig viktig information att tänka på vid köp av kattunge hittar du här

SVERAK:s annonssida för raskatter lägger upp annonser på German rex till salu här.

Rexringen är en rasring som lägger upp kattungar till salu här.

Uppfödare German rex

För att säkerställa att den kattunge som du köper kommer från en bra och seriös uppfödare är det viktigt att kolla upp vilka organisationer eller rasringar som säljer just den kattras som du är intresserad av. Uppfödare som är medlemmar där följer ofta särskilda standarder och krav vilket kan ses som en kvalitetssäkring vid köpet. Det är även viktigt att köparen träffar uppfödaren och kattungen innan då det ska känns rätt för båda parter.

Rexringen är en rasring som listar uppfödare inom rasen här.

Är du uppfödare av kattrasen och vill synas här? Kontakta oss.

Andra kattraser

Är du intresserad av någon annan kattras eller vill veta vilka andra raser som finns? Se vår sida om Kattraser

Stäng meny