La Perm

La Perm

La Perm finns både som korthår och semilånghår. Rasen är intelligent, väldigt social och pratsam med en mjuk kvittrande röst. Den är lekfull och apporterar gärna samtidigt som den tycker om att mysa med familjen.

Rasen knyter starka band till sina ägare och vill ha sällskap nästan hela tiden. Pälsen är lockig och den långhåriga rasen har tofsar bakom öronen. Kroppen är medelstor, muskulös med långa ben och en elegant hals.

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: USA

Sverige sedan: 2003

Storlek: Medel

Vikt hona: ca 3,5-4 kg

Vikt hane: ca 5-5,5 kg

Päls: Kort- eller semilång, vågig

Personlighet: Lekfull, intelligent, social, pratsam

Kategori SVERAK: Raskategori II och EMS-kod LPS/LPL

Pris La Perm

Priset för en La Perm är ca 10 000-15 000 kronor. Det varierar något beroende på vad uppfödaren avser att kattungen ska användas för. En katt som ska användas för utställning eller avel är oftast dyrare än en katt för sällskap.

Flera söta katter av rasen La Perm.

La Perm till salu

Kattungar till salu går att hitta på olika annonsplatser. Till exempel har SVERAK en annonssida för endast raskatter där kattungar går att hitta. Även rasringsorganisationen Rexringen lägger upp kattungar till salu av rasen.

Det är dock extra viktigt att kontrollera stamtavla om du köper en katt från en annonsplats som inte enbart säljer raskatter. Har kattungen ingen stamtavla så är det ingen raskatt och säljaren ska inte ta betalt för en raskatt. För övrig viktig information att tänka på vid köp av kattunge se här.

SVERAK:s annonssida för raskatter lägger upp annonser på La perm till salu.

Rexringen är en rasring som lägger upp kattungar till salu här.

Uppfödare La Perm

När du har bestämt dig för att köpa en kattunge av kattrasen är det viktigt att kolla upp vilka kattuppfödare som finns i din närhet. En bra utgångspunkt är rasringar eller organisationer som listar uppfödare. Om en uppfödare är medlem i en organisation eller rasring följer den ofta särskilda krav och standarder för uppfödning vilket kan ses som en trygghet för köparen. 

Rexringen är en rasring som listar uppfödare inom rasen här.

Är du en uppfödare inom kattrasen och vill synas på denna sida? Kontakta oss.

Andra kattraser

Vi har samlat information om alla kattraser. Se vår sida om Kattraser för mer information. 

Populära kattraser

Fler kattraser

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »