Sokoke

Sokoke

Sokoke är en relativt ny ras. Personligheten är en social, aktiv och snäll. Den knyter starka band till sin ägare och älskar att omge sig av familjen.

Rasen tycker om att aktiveras i hemmet och klättrar gärna högt. Sokoke behöver mycket plats i hemmet så den stimuleras och kan röra sig fritt.

Pälsen är kort och len och finns endast i färgen brun tabby. Kroppen är medelstor med medelhöga ben. Rasen är väldigt ovanlig i Sverige. 

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: Kenya

Storlek: Medel

Vikt hona: ca 3-4 kg

Vikt hane: ca 4-5 kg

Päls: Kort, len, tät

Personlighet: Aktiv, sällskaplig, snäll

Kategori SVERAK: Raskategori III och EMS-kod SOK

Pris Sokoke

Priset för en Sokoke är ca 10 000-14 000 kronor. Priset kan variera beroende på vad du tänkt använda katten till. En avels- eller utställningskatt är oftast dyrare än en sällskapskatt.  

Sokoke till salu

Sokoke är en ovanlig kattras i Sverige och det kan därför vara svårt att hitta kattungar till salu. Om du köper en kattunge på en annonsplattform är det extra viktigt att du kontrollerar att kattungen är en raskatt, dvs är stambokförd och har en stamtavla. Se mer information om vad som är viktigt att tänka på vid köp av kattunge under vår sida Kattungar till salu

SVERAK:s annonssida för raskatter lägger upp annonser på Sokoke till salu.

Uppfödare Sokoke

Eftersom Sokoke är en ovanlig kattras i Sverige är det svårt att hitta en uppfödare. Säkerställ alltid om du hittar en uppfödare att kattungen har en stamtavla. Om uppfödaren även är medlem i en organisation eller rasring är det en extra kvalitetssäkring då medlemmarna ofta följer särskilda standarder och riktlinjer för sin uppfödning. 

Vi har dessvärre inte hittar någon rasringsorganisation som listar uppfödare av rasen Sokoke. 

Andra kattraser

Är du intresserad av att veta vilka fler raskatter som finns? Se vår sida om Kattraser för respektive ras. 

Populära kattraser

Fler kattraser

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »