Kurilean bobtail

kurilean bobtail kattungar

Kurilean bobtail karaktäriseras av sin svans som liknar en pudervipp eller pompom. Rasen finns både som korthår och semilånghår. Den har en silklig päls med tunn underull. Kroppen är medelstor till stor, muskulös, kompakt och kraftig kropp med muskulösa medelhöga ben på ovala tassar. Rasen har tydliga kindben och rak bred nos.

Kort information om rasen

Vanliga smeknamn: Kurilian bobtail

Ursprung: Ryssland

Storlek: Medel

Vikt hona: ca 3-4 kg

Vikt hane: ca 4-5 kg

Päls: Kort eller semilång, silkig, tunn underull

Personlighet: Hängiven, social, aktiv

Kategori SVERAK: Raskategori III och EMS-kod KBL

 

Pris Kurilean bobtail

Priset på en Kurilean bobtail är ca 10 000 kronor. Det kan dock variera beroende på vad uppfödaren har för ändamål för katten. En katt som ska användas för utställning eller avel är oftast dyrare än en sällskapskatt.  

Kurilean bobtail till salu

Kattungar till salu går att hitta på olika annonssidor eller hos rasringsorganisationer. SVERAK har bland annat en annonssida där de endast lägger upp raskatter till salu. Om du väljer att köpa en kattunge på en annonssida som inte enbart säljer raskatter är det extra viktigt att du kontrollerar stamtavla för kattungen. Utan stamtavla är kattungen ingen raskatt och ska inte kosta som en heller. För mer information om vad du bör tänka på när du köper katt se här

SVERAK:s annonssida för raskatter lägger upp Kurilean bobtail till salu här

Uppfödare Kurilean bobtail

En bra utgångspunkt när du letar efter uppfödare är att utgå ifrån listor på uppfödare hos rasringsorgnaisationer eller liknande. Medlemmar där följer särskilda krav och standarder som kan ses som en extra trygghet för dig som köpare. Det är även viktigt att du träffar kattungen i sitt hem hos uppfödaren för att säkerställa att kattungen haft en bra första tid i livet. Vi har tyvärr inte hittat någon rasringsorganisation som listar uppfödare inom rasen. 

Är du uppfödare av rasen eller vet en rasringsorganisation som listar uppfödare? Kontakta oss så länkar vi till den sidan. 

Andra kattraser

För mer information om vilka andra raskatter som finns, se vår sida om Kattraser.

Stäng meny