Singapura

Singapura

Singapura är en relativt liten ras till storleken med en lekfull, nyfiken och aktiv personlighet. Rasen tycker om att aktivera sig i hemmet och trivs på hög höjd.

Den har en kort och silkig päls med en liten kropp och långa ben. Pälsen är brun till färgen. Rasen är relativt ovanlig i Sverige. 

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: Singapore

Storlek: Liten

Vikt hona: ca 2-3 kg

Vikt hane: ca 3-4 kg

Päls: Kort, silkig, tunn

Personlighet: Social, aktiv, lekfull, intelligent

Kategori SVERAK: EMS-kod SIN

Pris Singapura

Priset för en Singapura är ca 10 000 kronor. Priset varierar beroende på vad katten är avsedd att användas för. En sällskapskatt är oftast billigare än en utställnings- eller avelskatt. 

En söt katt som myser av rasen Singapura. 

Singapura till salu

För att hitta kattungar till salu inom rasen kan du antingen titta på annonssidor eller titta efter rasringsorganisationer som ofta lägger upp annonser på medlemmars kattungar till salu. SVERAK har till exempel en annonssida för endast raskatter till salu.

Om du köper en kattunge på en annonssida som inte endast säljer raskatter är det extra viktigt att kontrollera stambok. För mer information om vad du bör tänka på vid köp av en kattunge, se våra tips här

SVERAK:s annonssida för raskatter lägger upp Singapura till salu.

Uppfödare Singapura

När du letar efter kattungar till salu inom rasen är ett första steg att hitta en bra uppfödare. En bra utgångspunkt är att titta vilka uppfödare som listas hos rasringar då dessa följer särskilda krav och standarder för sin uppfödning. Det kan ses som en kvalitetssäkring för dig som köpare då du kan vara trygg med att allt går rätt till.

Vi har tyvärr inte hittat några rasringar inom rasen i Sverige. Du kan behöva söka dig utomlands för att hitta rasen. Det är då extra viktigt att du kontrollera stamtavla och kattens hälsa. 

Andra kattraser

Är du intresserad av vilka andra kattraser som finns? Se vår sammanställning på sidan Kattraser

Populära kattraser

Fler kattraser

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »