Thai

Thai katt

Thai är en orientalisk korthårskatt som är väldigt lik syskonrasen Siames. Rasen är mycket sällskaplig, social, intelligent och vänlig. Den tycker om att omge sig av familjen och pratar gärna högt med familjen.

Kattrasen behöver stimuleras och kräver utrymme hemma för att kunna aktivera sig. Huvudet är maskat med ljusvit färg på kroppen. Kroppen är slank och mindre än en Siames med höga ben. Pälsen är kort, mjuk och tät. 

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: Thailand

Storlek: Medel

Vikt hona: ca 2-4 kg

Vikt hane: ca 4-5 kg

Päls: Kort, tät, silkig

Personlighet: Social, intelligent, pratsam

Kategori SVERAK: EMS-kod THA

Syskonras: Siames

Pris Thai

Priset för en Thai är ca 10 000 kronor. Det kan variera beroende på vad uppfödaren har för avsikt för kattungen. En sällskapskatt är oftast billigare än en utställningskatt. 

Thai till salu

Kattungar till salu går att hitta på olika annonssidor eller hos rasringar. SVERAK har en annonssida där de endast lägger upp raskatter till salu. Om du väljer att köpa en kattunge på en annonssida som inte enbart säljer raskatter bör du kontrollera extra noga att katten har stamtavla. För mer information om vad du bör tänka på innan du köper en kattunge se här

SVERAK:s annonssida för raskatter lägger upp Thai till salu.

Uppfödare Thai

En bra utgångspunkt när du letar efter kattungar till salu är att kolla upp vilka uppfödare som finns. Det är då en bra början att kolla vad rasringar och liknande organisationer listar för uppfödare på sina sidor.

Medlemmar i rasringar eller liknande organisationer följer särskilda krav på sin uppfödning som kan vara betryggande för dig som köpare. Vi har tyvärr inte hittat någon rasring som lägger upp uppfödare av rasen Thai. 

Andra kattraser

För mer information om övriga kattraser, se här

Populära kattraser

Fler kattraser

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »