Selkirk rex

Selkirk rex långhår grå

Selkirk rex är en av de nyare rexraserna och finns både som långhår och korthår. Rasens personlig karaktäriseras som väldigt social, lekfull, nyfiken, tålig, sällskaplig och tillgiven.

Pälsen är mjuk, lockig och tjock och kräver därför regelbunden pälsvård. Kroppen är mellanstor med bastant lång kropp. Huvudet är rundat och morrhår och ögonbryn är lockiga. Rasen är relativt ovanlig i Sverige.

Sidinnehåll

Kort om rasen

Ursprung: USA

Sverige sedan: 2004

Storlek: Medel

Vikt hona: ca 3-4 kg

Vikt hane: ca 4-5 kg

Päls: Kort eller semilång, lockig, tjock

Personlighet: Social, lekfull, tillgiven

Kategori SVERAK: EMS-kod SRL/SRS

Pris Selkirk rex

Priset på en Selkirk rex är ca 10 000-15 000 kronor. Prissättningen sker ofta individuellt beroende på kattunge och uppfödare. En kattunge som senare är avsedd endast för sällskap är ofta billigare än en utställnings- eller avelskatt. 

Två söta kattungar av rasen Selkirk rex som håller sig underhållna av två roliga kattleksaker. 

Selkirk rex till salu

Rasen är ganska ovanlig i Sverige men det finns en del rasringar som lägger upp kattungar till salu. Det är därför lätt att hitta sidor som listar kattungar till salu. En del annonssidor lägger även upp kattungar till salu för endast raskatter eller både ras- och huskatter. SVERAK är ett exempel på en annonssida som bara lägger upp raskatter till salu.

Ifall du köper en raskatt på en annonssida som säljer alla typer av katter är det extra viktigt att kontrollera stamtavla och att katten är renrasig. Övrig information som är viktig att tänka på vi köp av kattunge hittar du här

SVERAK:s annonssida för raskatter lägger upp annonser på Selkirk rex till salu.

Rexringen är en rasring som lägger upp kattungar till salu här.

Uppfödare Selkirk rex

Eftersom kattrasen är relativt ovanlig i Sverige kan det vara svårt att hitta uppfödare inom rasen. Flera rasringar har ett nordiskt samarbete av sällsynta raser vilket gör att du kan vara tvungen att söka dig utomlands för att få tag på en kattunge.

Oavsett om du köper en kattunge i Sverige eller utomlands är en bra utgångspunkt att se vilka uppfödare som rasringar listar. Uppfödare som är listade där är medlemmar i deras organisation. Det innebär en extra trygghet för köparen då dessa uppfödare ofta följer särskilda krav och regler vid uppfödning. 

Rexringen är en rasring som listar uppfödare inom rasen här.

Andra kattraser

För mer information om vilka andra raskatter som finns, se vår sida om Kattraser

Populära kattraser

Fler kattraser

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »