Japanese bobtail

Japanese bobtail är en sällsynt ras i Europa. Det är en aktiv och lekfull ras som karaktäriseras av mycket energi. Rasen är korthårig och karaktäriseras av svansen som är böjd och har tätare och längre hår än övriga kroppen. Rasen har en slank, rektangulär och muskulös kropp med höga slanka ben. Huvudet har höga kindben, lång nos och tydliga morrhårskuddar.

Kort information om rasen

Urpsrung: Japan

Storlek: Medel

Vikt hona: ca 2,5-3 kg

Vikt hane: ca 3-4 kg

Päls: Kort eller semilång, tät

Personlighet: Aktiv, lekfull, energisk

Kategori SVERAK: Raskategori III och EMS-kod JBT

Pris Japanese bobtail

Priset för en Japanese bobtail är ca 6 000-10 000 kronor. Priset varierar beroende på uppfödare och ändamål för katten. En katt som senare ska användas till avel eller utställning är oftast dyrare än en sällskapskatt. 

Japanese bobtail till salu

Eftersom rasen är sällsynt i Europa kan den vara svår att få tag på. Det finns dock annonsplatser som lägger upp kattungar till salu, bland annat SVERAK som lägger upp alla raskatter på sin annonssida. Se vår sektion om viktigt att tänka på när du köper en kattunge här. Du kan vara tvungen är söka dig utomlands om du vill ha just denna ras. Om du väljer att importera en katt från utlandet är det viktigt att du följer de lagar och krav som krävs, se mer här. 

SVERAK:s annonssida för raskatter lägger upp annonser på Japanese bobtail till salu här.

Uppfödare Japanese bobtail

Vi har inte hittat någon rasringsorganisation som listar uppfödare av denna ras. Eftersom rasen är sällsynt i Europa är det extra viktigt att du säkerställer att den uppfödare som du hittat är bra och att kattungen har stamtavla. Du kan behöva söka dig utomlands för att hitta uppfödare av denna ras. 

Är du uppfödare av kattrasen eller vet någon organisation som listar uppfödare av rasen?
Kontakta oss

Andra kattraser

Vill du veta mer om vilka fler raskatter som finns? Se vår sida om Kattraser

Stäng meny