Japanese bobtail

Japanese bobtail

Japanese bobtail är en sällsynt ras i Europa. Det är en aktiv och lekfull ras som karaktäriseras av mycket energi. Rasen är korthårig och karaktäriseras av svansen som är böjd och har tätare och längre hår än övriga kroppen.

Rasen har en slank, rektangulär och muskulös kropp med höga slanka ben. Huvudet har höga kindben, lång nos och tydliga morrhårskuddar.

Sidinnehåll

Kort om rasen

Urpsrung: Japan

Storlek: Medel

Vikt hona: ca 2,5-3 kg

Vikt hane: ca 3-4 kg

Päls: Kort eller semilång, tät

Personlighet: Aktiv, lekfull, energisk

Kategori SVERAK: Raskategori III och EMS-kod JBT

Pris Japanese bobtail

Priset för en Japanese bobtail är ca 10 000 kronor. Priset varierar beroende på uppfödare och ändamål för katten. En katt som senare ska användas till avel eller utställning är oftast dyrare än en sällskapskatt. 

En söt katt av rasen Japanese bobtail som myser på golvet. Klippet visar kattrasens unika svans. 

Japanese bobtail till salu

Eftersom rasen är sällsynt i Europa kan den vara svår att få tag på. Det finns dock annonsplatser som lägger upp kattungar till salu, bland annat SVERAK som lägger upp alla raskatter på sin annonssida. Se vår sektion om viktigt att tänka på när du köper en kattunge här. 

Du kan vara tvungen är söka dig utomlands om du vill ha just denna ras. Om du väljer att importera en katt från utlandet är det viktigt att du följer de lagar och krav som gäller. 

SVERAK:s annonssida för raskatter lägger upp annonser på Japanese bobtail till salu.

Uppfödare Japanese bobtail

Vi har inte hittat någon rasringsorganisation som listar uppfödare av denna ras. Eftersom rasen är sällsynt i Europa är det extra viktigt att du säkerställer att den uppfödare som du hittat är bra och att kattungen har stamtavla. Du kan behöva söka dig utomlands för att hitta uppfödare av denna ras. 

Andra kattraser

Vill du veta mer om vilka fler raskatter som finns? Se vår sida om Kattraser

Populära kattraser

Fler kattraser

Senaste blogginläggen

gps-halsband katt

GPS-halsband katt

GPS-halsband för katt Ett GPS-halsband för din katt kan vara bra om du vill ha större koll på var din katt befinner sig. Om du

Läs mer »
fästingmedel för hundar

Fästingmedel hundar

Fästingmedel för hundar är viktigt att tänka lite extra på nu när sommaren än här. Många är ute och njuter av sol och värme med sin fyrbenta

Läs mer »